Dobry den, chcem sa opytat co mam robit.
Vcera som bola pri jazere na prechadzke so psikom, ktorého strazim, kym jeho nemecky majitel je na dovolenke.
Pri prechadzke som ho mala ma vodíku ale aj napriek tomu som nemala sancu reagovat,ked na ňu vyskocil cudzi pitbull. Utekala somk veterinarovi, aj ked ma majitelka pitbula presviedcala,ze to nic neni a nemam ist,lebo jej pitbul mal uz 100x taketo pre nu "male ranky". Podotýkam,ze mnou "strazeny" psik ma dohryzeny krk aj tvar. A krvacala aj z papulky a to dost...Kedze som bola daleko od lekara,cesta asi 20 min,jedine co somv sokustihla bolo vypytat si telefónne cislo a spytat sa c bol pitbul za očkovaný. " Ze vraj hej."..a letela som na pohotovost. Tam mi ju osetrili, zaockovali,dostala antibiotika aj silne lieky proti bolesti. To uz asi doktor vedel, ze cona caka.
Kedze to bolo vcera vecer,nehlasila som to na policii, ani ma nenapadlo, ze cislo co mi dala nebude nik brat.Cez den som este celkom bola pozitivna, ked krutila mala chvostikom ale k veceru sa to vsetko skomplikovalo.Rany napuchli, zavija, a pokial nelezi, lebo je ako mucha,tak vsetko onuchava ale hrozne. Ani hlavu od zeme nezdvihne co vkuse zmatene nucha. Kedze je vikend, nesla som k doktorovi, lebo v pondelokmame prist na kontrolu a nadjevala som sa, ze sa to polepsi. Teraz je 5 hodin rano aja stale nespim,co sa bojim o psika a pozorujem ho ako zo sna /polosna nieco zavija. Rano s nim isto pojdem aj ked nedela.
1. Ako mam postupovat voci majitelke psa, kedze je to jasne jej vina. Mam to ojlasit na polícii alebo sa to uzz premlcalo?
2. Mozem ja ako docasna opatrkyna americkeho psika, ktoreho majitelom je nemec vystupovat ako zalobca a riesit nahradu skody ktora psikovi a mne a majitelivi vznikla?
3. Som zufala, lebo psik je velmi krasny a zlati, je s papiermi a majitel sa akurat velmi tesil ze sa pozbieraala zo zdravotnych problemov,ktorymi trpela. 2 krat zapal pľúc, problemy s oblickou....len doktory ho vysli 1500 eur. Uz nevravim o treningoch a specialnej vychove ktoru je venoval. Teraz som na vine, ratam ze mi to nieken majitel vycisli ale ak sa havko nevylieci,budem mat traumu a vycitky nuelen moje az do smrti.
4. Prvorady mi je psik, stale mu robim obklady,rany upokojujem harmancekom,dokonca i propolis som zohnala,len nech je co najskor fit. Ale stav sa zhorsuje a to nuchanie ma desi. Co ak mu poskodil cuchove nervy.mam hryznu ranu aj cez nos. Aj tie na krku su neprijemne a opuchnute.
5. Nemam teraz cas ani silu riesit to hned pravne, prvorady je psik. Preto sa chcem opytat, co ale nesmiem zanedbat, aby neskor nebolo premlcane alebo aby som este sebe nenarobila problemy,ze som nenahlasila do 24 hod.....proste mi poraďte,ako mam postupovat a co je potrebne v takejo situacii. Ked som to oznámila majiteľovi, ten mi vynadal, ako mozem byt taka neschopna a sprosta,ze nemam ani meno a neviem dat pozor na steniatko. Nechcem ani , aby sa vratil z tej dovolenky. To ma čaká......Dúfam len, ze mala bude casom v poriadku. Aj teraz mi tecu slzy,ked vidim ako trpi a boli ju to. Boli to zlomky sekundy. Ten pitbul skocil z ničoho nič do nej ked sme prechaadzali popri nich. Nebol na voditku.majitelka sama vravela,ze to sa stava castejsie, lebo ze nemam rad ine psy v blizkosti. Ja by som ju nasla ak treba. Znamy odfotil cislo na jej aute a povedala aj stvrt kde byva. Len ci to pomoze ak ano tak cim?
Dakujem vsetkym,co to docitali a vsetkym co zareaguje.
Dakujem Mirka F.
Pitbul mi dohryzol steniatko
Havino je krasny, aspon ze sa z toho dostal chudacik, ked sa to tak nijako vyriesilo. Skoda, lebo ta majitelka bola jednoznacne na vine.
to teda nebolo vobec pekne
Dakujem krasne vsetkyn za reakcie. Majitelka pitbula sa zachovala hnusne a celu vec ignorovala. Neposkytla ani preukaz o ockovani. Ale moj havino je uz davno v poriadku. Aj ked mu ostala jazvicka na tvari. Ale pristup niektorych ludi je velmi smutny.Este raz vdaka a prijemny den vsetkym prajem ☺
už je to vyše mesiaca a zakladateľka témy nám nič nepíše...ako to dopadlo ? prežilo steniatko ?
možno by bolo fajn napísať ako kočka postupovala, aby do buducna ostatní vedeli ako konať. Stať sa toto može každému :)
Tak ako to dopadlo a ako sa ma havino?
Budes uspesna.
horsie je že väčšinou dávajú policajti od takýchto vecí ruky preč
Messje ma pravdu... urcite sa to nepremlcalo... premlcacie lehoty byvaju ovela dlhsie.... to cislo ti napisala vlastnou rukou alebo si si ho pisala ty?
ak poznas ludi co tam vencia tak sa popytaj ci ju nepoznaju atd...
Presne tak, dobre ti radili, tak aj urob.
...radšej, keby svoju majiteľku dohrýzol, aby vedela, čo to chová :) Za takéto hovädá sa bojím chodiť behať po hrádzi, lebo ich je tam viac jak ľudí. Už sa mi ani nemá kde okysličiť mozog, tak z toho osprostievam. Vďaka bojovým plemenám a ich sprostým majiteľom.
Presne ako pise Messje, urob to cim skor, ked si to uz vcera presvihla. Ked mas cislo auta, pre policajtov to nie je ziadny problem, najst majitela psa. Apropos, ta majitelka je dobre tela, ona vie, ze jej pes tak niekedy zareaguje a nema ho na voditku?! A ten majitel tohto steniatka bol tiez iste vylakany, ked sa to dozvedel, preto tak reagoval, neber jeho reakciu tak vazne, on sa ukludni. Dufam, ze si uz bola dnes u toho veterinara, lebo do pondelka nemozes nechat psika trpiet. Chudatko, hadam to nebude tak zle, dufajme. Mimochodom, kde si, na Slovensku?