Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Pálenie po stolici, hrčka nad zadkom

Príspevok v téme: Pálenie po stolici, hrčka nad zadkom
listokj

Dobrý deň, popíšem svoj problém, čo najpodrobnejšie. Raz za čas som mal krv na papieri vždy to prešlo po pár dňoch. Posledný rok som mal vždy po stolici pálivy pocit a obyčajne aj slabý výtok, respektíve sa mi nad otvorom robí taký maz. Krv na papieri nebola nikdy len v tom prípade ak som mal večer predtým tvrdý alkohol, jedol pálivé a pod. Krv v tom prípade bola svetlá a išla z miesta nad ritným otvorom. Pálenie som ale pociťoval iba v tom prípade, ak som kráčal dlhú vzdialenosť a po stolici som neopláchol konečník vodou. V tomto prípade nedošlo ani k štípaniu. Citim ale nad otvorom že tam mám akoby ranku , na dotyk slabo bolí a ked zatlačím ide odtial trocha krvi.

Posledný mesiac sa mi nad zadkom , vlastne skoro na konci poliek a medzi kostrčou objavila malá hrčka. Nezväčšuje sa , po pár dňoch sa vždy urobí chrasta ktorá samovoľne odpadne, potom je z hrčky menšie krvácanie a vráti sa do povodnej velkosti. Po odpadnutí chrasty z nej ide tiež akoby maz ale je to velmi malé množstvo len ked sa jej dotknem. Hrčku inak necítim ani pri chodzi , ani sedení, stolica je takisto bez bolestí. Hrčka je je velmi malá, može mať max 5 mm.

K lekárovi sa bohužiaľ dostanem až o týždeň a o ďalší týždeň odcestujem opät. Myslíte že v prípade rezania hrčky sa stíha za týždeň stav znormálniť? Myslíte si že mi bude vykonaná kolonoskopia?

listok

Tak nakoniec je to pilonidalna cysta :( Doktor povedal ye to nieje moc velke , nemam to ani v okoli zacervenane tak to skusi otvorit a uvidi ci sa mi to vrati. Nemyslite ze by bola lepsia rovno operacia? Teraz si este mozem dovolit polezat dva mesiace potom uz nie

listok

Tak nakoniec je to pilonidalna cysta :( Doktor povedal ye to nieje moc velke , nemam to ani v okoli zacervenane tak to skusi otvorit a uvidi ci sa mi to vrati. Nemyslite ze by bola lepsia rovno operacia? Teraz si este mozem dovolit polezat dva mesiace potom uz nie

cogito

Dobrý deň,

na kolonoskopiu Vás nepošlú ak nemáte iné problémy, to skôr vyzerá na upchatú a zapálenú mazovú žliazku, lekár určite stanoví diagnózu presnejšie, keď sa na to pozrie.

Vikkky

Teda toto sa na analnu fistulu nepodoba ta je vecsinou pri konecniku ,ale chirurg nam vtedy povedal ,ze taketo vriedky na konecniku su z toho ,ze sa zapalia tie korienky z chlpov skus si kupit v lekarni vodu na dezinfekciu a potom to potieraj ichtiolovou mastou to tiez dostanes v lekarni ,moj syn to tiez pouzival.

listok

Odfotil som to. Samozrejme link na vlastné riziko. Teraz mi snad niekto povie či to je cysta ktoru bude treba chirurgicky odstranit.
i68.tinypic.com

Vikkky

Pravdepodobne toje analna fistula ,mal to aj moj syn ,po vycisteni ranky mu bolo hned citelne lepsie jemu to robili v narkoze ,lebo mal tam velke mnozstvo hnisu .