ako vyhrať nad svojou povahou??

Príspevok v téme: ako vyhrať nad svojou povahou??
stresovaaaa

ahojte ludkovia... máte niekto problém ako ja? ide o to ze mam neskutocny strach ba az fobiu s novych ludi situacii a proste zo vsetkeho co nepoznam.. teraz som skoncila vysoku hladam si pracu a to je somnou koniec ako sa preto stresujem... vopred si hovorim v duchu ze nezapadnem do kolektivu ze sa mi stane nejaky trapas... proste mam strach co bude... celkom dost ma to trapi to aka som :( jedine co mi pomaha su lieky na upokojenie vtedy sa citim lepsie lenze tak nechcem zit..ako ste vy vyhrali nad svojou povahou?? dakujem za kazdu radu...

Filip TT

Najlepšie je zmieriť sa s tým, že sa mi môže stať to, čoho sa bojím, že sa mi stane a prežijem to.

To, že človek nezapadne do kolektívu sa môže stať hocikomu. Dá sa prežiť aj taká situácia. Keď nezapadnem, budem sa snažiť niečo s tým robiť. Napríklad sa budem snažiť získať aspoň jednu kamarátku. Proste nevylučujem, že sa to môže stať a keď sa to stane, budem to riešiť. Ako to budem riešiť, uvidím podľa situácie.

Ďaľšou možnosťou je zmeniť myšlienky z pasívneho postoja na aktívny. Pasívny postoj je napríklad rozmýšľať, či ma kolektív bude mať rád. Aktívny postoj je rozmýšľať, ako by som ja mohla mať rada kolegov. Nebudú sa kolegovia báť sa mi prihovoriť? Ako im umožniť, aby si našli ku mne cestu? Ako sa im otvoriť? Čím by som ich potešila? Ako by som mohl prispieť k dobrému kolektívu? Ako by som najlepšie mohla pomôcť ľuďom s prácou, aby som bola užitočná?

No a keď práve budeš myslieť takto aktívne, to bude na tebe to sympatické. :)

walleska

Ahoj, aj ja s tym mam problem, u mna to tiez tak zacalo a som uz 2roky bez prace. Tak som zacala patrat kvoli comu to je. Mam nizke sebavedomie a to si potrebujem najskor uzdravit, postupne, pomaly.
Ja nie som na liekoch, ale tiez som o tom uvazovala, ale myslim, ze to nie je riesenie. Treba sa snazit postupne a pomalicky prekonavat samu seba a bude lepsie. Ja som s tym este len na zaciatku...