Svrbenie, vytoke...

Príspevok v téme: Svrbenie, vytoke...
Janka234

Ahojte, chcela by som sa poradiť. Mám týždne pred menštruáciou a už asi 4 dni pociťujem svrbenie niekedy až pálenie. Prvé asi dva dni som mala priesvitný výtok, momentalne je taký biely až žltý, tvoria sa až také akoby guľôčky alebo hrudky . K tomu všetkému sa mi vytvorili aj také červené vyrážky alebo ako to nnazvať. Asi pred tromi mesiacmi má to trápilo tiež takže neviem čo to môže byť. Keďže mám 16 tak ku gynekológovi nechcem ísť, kým to nie ne nevyhnutné. Preto vás prosím o nejaké rady a čo s tým. Veľmi pekné ďakujem za čokoľvek.

stelinka 55

No to je mykoza ako vyšitá a podľa toho čo píšeš sa to zhoršuje.Ten výtok mávam aj ja taký hrudkovitý a to svrbenie strašné. No mne teda gynekolog moc nepomohol stále som brala to isté a nepomáhalo. Najprv som brala wobenzym ale po čase som prešla na Enzymax. Dodá telu enzými ktoré sú potrebné na liečbu mykozu. Skús sa informovať

clarra89

na opakovane problemy tohto tzpu ako je svrbenie, palenie, bolest, vytok pomaha wobenzym. Vyzera to na vaginalnu mykozu

ElsaS

Tak to je dosť dlhá doba zvykne sa to objaviť týždeň možno dva od brania antibiotík. Ale bude to tá mykoza, dosť na ňu pomáha harmančekový čaj keď si ním umyješ vagínu ale treba samozrejme liečiť aj liekmi, takže to čo tu už niekto spomínal tie liečivá treba tiež vyskúšať.

mykoza

zrejme mas vaginalnu mykozu, popozeraj tu na fore, dost sa o tom kazdu chvilu rozprava. Prva pomoc - Canesten krem, dostanes v lekarni, plus vyplachy okyslenou vodou alebo v lekarni dostans prasok Rosalgyn - rozrobis do vody a vyplachujes (dostat sprchove mlieko Lactacid a pod., ale to je len tahanie penazi, lebo telo si na to rychlo zvykne a problem bude pokracovat). Ak to pretrvava, treba to liecit a celkove posilnit organizmus, takze smer gynekolog. A vyvaruj sa sladkosti.