Ahojte, už dlhšie mám problémy s mojou reumatologičkou. Objednať sa u nej trvá mesiace, sestrička nedvíha telefóny, v kuse je buď doktorka na školeniach alebo majú dovolenku. Len objednať sa na odber mi trvá týždne. Kvôli môjmu zdrav. stavu musím chodiť raz za 3 mesiace na odber, lieky potrebujem každé 2 mesiace a raz 6 mesiacov by som mala prísť na kontrolu. Ale ako som už spomínala, z ich strany je absolútna neochota komunikovať a tak je toto všetko veľmi ťažké vybaviť. Navyše doktorka odmieta poskytovať lekárske správy (za roky, čo tam chodím, nemám ani jednu) a celá ambulancia má otrasné poplatky za všetko - za odber, za recept, za objednanie. Pacienti od nej odchádzajú, ale keďže je ona sama na celú Nitru a okolie, tak si nemám veľmi z čoho vyberať. Auto nemám, aby som dochádzala na šiestu ráno do Moraviec. Pacientov je strašne veľa, ak neprídem ráno, ani nemusím chodiť. Mnohí sa dostanú na rad až o tretej poobede, keď už na poliklinike nikto nie je. Jediné pozitívum je, že bývam blízko polikliniky, ale už som aj tak viackrát ráno meškala do práce kvôli čakaniu u nej...
Ako postupovať, dá sa niekde anonymne sťažovať?
Ako postupovať, ak som nespokojná s mojou lekárkou?
No to čakanie sa ešte ako tak dá vydržať ale ten celkový prístup je otrasný.. a tie poplatky za všetko. Ale zaráža ma napr. to že odmieta poskytovať tie lekárske správy. Moja obvodná ich odo mňa vyžaduje, reumatologička mi ich vyslovene odmietla poskytnúť, že sú súčasťou ich karty. A tak idem za obvodnou s prázdnymi rukami. Ale je takýto prístup v poriadku? Že ja ako pacient viem o zdravotnom stave len to, čo mi povie a nemám to nijako podložené?
To, že musíte čakať niekedy až do tretej to sa nestáva len pri tej "vašej" doktorke ale aj u mnohých iných ale to nie je jej chyba ona za to nemôže koľkí pacienti jej prídu alebo podla toho koľkých má objednaných. Že Vám sestrička nedvíha, to veľmi nechápem...má mať telefon stále "pod kontrolou" . Sťažovať sa dá, teda poslať sťažnosť aj primátorovi mesta kde je doktorka. zamestnaná alebo na ministerstvo zdravotníctva ale to už určite neviem...ale skúste si to ešte premyslieť.