Ahojte. Mám problém, ktorý ma už dlhšie trápi. Mám jednu najlepšiu kamarátku, ktorá si pred rokom našla frajera. Sme najlepšie kamarátky už 5 rokov. Je veľmi milá, múdra a srandovná. Nikdy nebola dlhšie single ako týždeň, ale tie boli iba detské lásky. Ako som už spomínala, už rok je vo vzťahu s jedným chalanom, ktorý je môj bratranec. Boli sme ako sestry, všetko sme robili spolu a bolo nám super. Potom prišiel on a už sme všetko robili traja. Skoro na každé rande ma brali so sebou. Mne to prišlo trápne, a cítila som sa pri nich ako piate koleso na voze. Po čase začali mať hádky a ja som začala pochybovať o tom či sa k sebe hodia. Ona neustále plakala a ja som jej bola oporou. Ja som jej už prestala hovoriť svoje problémy, už som ju neinformovala o tom čo mám nové. Mala som pocit že ju to nezaujíma. Ona mi vždy hovorila že ja som jej prednejšia, že ma pozná dlhšie, ale časom to už boli iba prázdne reči. Stretávali sme sa už iba v škole. Voľný čas venovala jemu. V poslednom čase, teraz čo je leto sa s ňou vôbec nestretávam. Stále je totiž s frajerom a s jeho kamarátmi. Ja ju mám rada, ale už so, z toho nešťastná. Nakoľko stále sme boli spolu iné kamarátky s ktorými by som sa vedela úprimne porozprávať ani nemám. Všetky fajčia, pijú a tvária sa, že sú už dospelé. Ja som vždy bola typ slušňačky ako aj ona. Teraz newiem že čo mám robiť. Veľmi mi chýba naše kamarátstvo, naše výlety ktoré teraz patria jemu. Vedel by mi niekto poradiť? Ja len chcem aby bolo všetko také ako predtým. No viem že to nie je možné. Za odpovede som veľmi vďačná.
Kamarátstvo
S tým už asi veľa neurobíš, pokým ste boli mladé, tak to bola bežná vec, ako kamarátky ste boli stále spolu, ale v živote takmer každého človeka raz príde čas, keď takéto kamarátstva skončia kvôli tomu, že si ľudia začnú hľadať partnerov. Je to proste proces v živote ľudí, aj ja som mal viacero dobrých kamarátov, ale už sme dlho mimo kontakt, majú vlastné rodiny, takže priestor na kamarátstva bol značne zúžený. Môžeš sa v budúcnosti stať, keď sa ona trochu ustáli a možno nájde viac času aj na teba. Ale mala by si aj ty ísť trochu inou cestou, neviaž sa iba na ňu, skús si nájsť frajera aj ty ;)
netreba sa upínať na jedneho človeka,.. najdi si inu kamošku,.. skus na pokeci, v tvojom meste...