Ahoj.Mám 12...
Dnes som dostala svoju prvú menštruáciu.... Neviem čo si mám dať na posteľ ak v noci náhodou pretečiem...
Mňa napadla deka ale nemáme žiadnu starú a novú ušpiniť nechcem....
Prosím poraďte
Menštruácia a čistota?
uterák pod seba a vyriešené
nakup si čierne nohavičky dlhé vložky, poprípade si daj vatu na vložku pred spaním, a pod seba si daj uterák ak nemáš teda deku starú... alebo v lekárni sú dostať také podložky na posteľ čo sa dáva pod ľudí čo su ležiaci...
Ale prosím Vás...neraďte jej tu, že si má dať tampón veď má iba 12 v tomto veku to nikto neodporúča ani gynekologovia...u Vás je to iné, keďže ste dospelé ženy ale ona je na tampón ešte mladá. Radíte jej tu také veci a potom si môže ublížiť...
Nechcem byť sprostá, ale nech som si dala hociakú nočnú vložku (dlhú, hrubú...)... bežne sa mi stávalo, že pozdĺž celej vložky skoro nič, a za vložkou fľak na nohavičkách, pyžame aj plachte... takže súhlasím s dievčatami nižšie - na noc jednoznačne tampón :-)
Presne ako píše ANGEL-DEMON, treba si dať tampón, je to oveľa pohodlnejšie, načo sa trápiť s vložkami ? A celú noc sa budiť od strachu, či som náhodou nepretiekla...tampóny sú super vynález :)
Anionove nocne (night) vlozky su super dlhe, cez ne sa fakt tazko da pretiect. Ale ja si sem tam dam uterak pod seba.
vraj sa to stáva malokedy že pretečie,.. vtipné... musím sa zasmiať..
ja som s "matracmi" medzi nohami mala len take skusenosti, že skoro každu noc pretiekli... nikdy viac! vdaka za vynález zvaný "tampon"
odvtedy nikdy pretečenie, no a o tom pocite pohodlia ani nehovorim že žena ani nevie ze ma tie "dni" lebo ziaden zavadzajuci matrac medzi nohami jej to nepripomina
Ďakujem vám veľmi pekne :)
Dala som si nočnú vložku..Tampóny doma nemáme ale chcela by som ich skúsiť.. Dúfam že ráno nebudú žiadne fľaky na posteli :D
Daj si nocnu vlozku (tie su vacsie), ak nemas tak kludne aj 2 klasicke vlozky po dlzke za sebou a pre istotu pod zadocek na noc osusku, pripadne vacsi uterak
Dávať si tampón v tomto veku je ešte skoro. Cez deň ti stačí obyčajná denná vložka a na noc si môžeš dať nočnú vložku cez ktorú nepretečieš. A neboj to sa stáva málokedy, že žena pretečie, väčšinou len vtedy ak je menštruácia dosť silná.