nepriatelsky kocur

Príspevok v téme: nepriatelsky kocur
kocurr123

Dobry den mame doma kocurika od jeho 4 tyzdnov uz presne mesiac. Ma pravidelnu stravu a taktiez milion hraciek.
Nas problem je taky ze kocurik je celkom dost nepriatelsky. Nechce sa pohladkat velmi ojedinele. A to tiez max na par sekund. Inak hned odtahuje hlavku kuse utoci dokonca po nas prska. Najcudnejsie je ked sa vytoci do boku stiahne usi a uteka za nami. Nemozme okolo neho prejst bez toho aby sa nam nezahryzol do nohy. Ja som velmi zufala uz s priatelom. Bojime sa vedla neho aj sediet aby nam neskocil po tvary a vypichol oci. Je velmi rychly.
Neviete mi poradit co s nim? Ako nanho aby nas mal rad tak ako aj my jeho? Pred nim sme mali jedneho kocurika bol pritulny kludny no oproti nasmu novemu uplny opak….

Biela Kobra

kocurr123, nebudem sa vyjadrovať ku chovateľovi, ktorý sa zbavil takého maličkého mačiatka a dal/predal človeku, ktorý netuší, čo sa deje. Už sa tak stalo a treba to riešiť a tým, že si sem napísala, si spravila prvý krok. Neboj sa, kocúrik časom dospeje, bude pokojnejší a už aj teraz v mačiatkovskom veku si iste nájde chvíľku, keď bude niekomu priasť na kolenách. Len ho netreba zabudnúť dať v primeranom veku vykastrovať, aby potom neušiel a niečo ho nezabilo. Tiež nezabudnúť pravidelne odčervovať a očkovať aspoň prvé roky. V tomto veku je kocúrik ešte veľmi krehký, ale rýchlo rastie a rýchlo sa učí. Veľa informácií o mačkách, rôzne postupy, príbehy zo života a rady nájdeš napríklad na tomto portáli - tu je len jeden článok, ale preklikáš sa k ďalším wildcats.sk.

adr1a., ak mačky nemusíš a nerozumieš im, nemyslíš, že by bolo lepšie, keby si sa tentokrát zdržala svojich rád?

adr1a.

Panenko skakava)) ja ked som totok citala tak som len ocami prehadzovala a uz sa v myslienkach videla ako toho kocura von oknom vyhadzujem :D vsak je to zviera. Je leto, teplo. V prirode by zviera bud prezilo alebo skapalo. Tak mu daj von pit jest a je.... Ja macky nemusim) My sme vzdy len psov mali a k tym mam kladny vztah. A ak ho uz chces tak velmi ratovat, tak ho vezmi k zverolekarovi. Ale ono sa to vyriesi aj same

kocur78

Zviera ma byt pri matke do 12teho tyzdna. Je od vas rovnako ako od chovatelky velmi nezodpovedne zobrat takychto krpcov od matky a uz duplom ze vy nie ste schopna si pred prichodom zvieratka do domacnosti ani nic nastudovat. Ako bolo pisane nizsie- to co ho mala naucit matka, a urobit z neho silneho a vyrovnaneho domaceho partaka, teraz musite zvladnut vy. Treba ho odcervovat, ockovat, neskor kastrovat, hrat sa s nim, stanovit pravidla domacnosti ( nie krikom ani silou) macka je osobnost a nic by sa touto formou nevyriesilo, vela citat a skusit zistit co to mate vlastne za zviera ( co sa ma pochopitelne robit este pred prichodom).

Kocurr123

No praveze rodicov poznam je to od nasej rodinnej znamej kocurik a videla som teraz nedavno jeho 2 surodencov a boli uplne pokojni a ne ako nas maly certik
Mozno z toho vyrastie

Sevrin

Ale však hoď do vreca, jebni lopatou, hoď do potoka a máš pokoj..........:)) ale nie, to som nemyslel vážne, len mi to spontánne napadlo ako som čítal o tom, že ti môže vypichnúť oči :))) Zrejme môže mať nejakú psychickú poruchu, u človeka by sa to hneď riešilo a určite by sa prišlo na nejakú diagnózu, ale čo so zvieraťom? Ak je zviera agresívne, často sa pozerá na to, že je to proste zviera a viac sa to nerieši. Je zvláštne, že napriek tomu, aký je mladý, sa takto správa. Kocúrovi rodičia čo? Poznáš ich, videla si ich aspoň? Nemohol zdediť po niekom niečo? My si občas kúpime malého psa, ale vždy si podľa možností preveríme oboch rodičov.

Biela Kobra

Kocurik ma teraz dva mesiace, cize je ko 6-rocny chlapcek, ktory by sa cely den hral, papal a spal. Az na to, ze je selma, mackovita takze hrat sa bude hranymi subojmi (to je ten postoj zboku so sklopenymi usami), lovenim koristi (to je to chytanie nohy a hryzenie), nahanackami, vyskakovanim na sedacku, atd. On vobec nie je nepriatelsky, je to jeho normalne spravanie, takto sa pripravuje na zivot. Nema zmysel ho za to hresit, ked je to pre neho normalne, to ako keby vas trestali za to, ze sedite pri pocitaci alebo jete pri stole. Keby mal este mamu alebo surodenca, tak sa bude hrat s nimi, kedze ma len vas, hra sa s vami. Nastudujte si nieco na internete o mackach a ako vychovavat maciatka, je tam toho viac nez dost. To nie je plysova hracka, je to zivy a velmi rychly tvor s ostrymi zubami a pazurmi. Mat doma macku je ako mat maleho tigra, takze treba trpezlivost, nejake vedomosti a on sa vam odplati laskou a bude vas vzdy verne cakat a robit vam spolocnost. A nezabudnite ho dat v cca 7 mesiacoch kastrovat.