Dobry den prajem. Prosim surne o radu prosiiiiim!. Pravidelne chodim na intimnu depilaciu. Na intimnom mieste sa mi objavil tzv.tvrdy pupak a chirurg mi ho otvoril a vytlacil ,bolo tam malinko hnisu a iba krv. Po par dnoch mi tiekol hnis a spravil sa vyter... vysledky: masivnyProteus Mirabilis. Masivny escherichia coli., Enterococcus faecalis. Nechapem a strasneeee strassne sa bojim tychto bakterii. Co ak sa presiria ktovie kam. Prosim Vas nazor. Dnes mi to tam vyrezal a zasil. Dakujem velmi za odpoved
Bakterie
Infekciu ti tam mohla zaviest ta co ta depilovala. Mozno si si dala robit kompletku a zozadu ti presla dopredu. Mala si otvorene pory, tak sa to lahko mohlo preniest. Nabuduce si over, komu ides, lebo vselijaki ludia su. Ak by sa ti e-coli dostala dovnutra do posvy, nemala by tam prezit, dolezite je mat dostatok laktobacilova, kyseliny mliecnej. Ved ak mas strach, kludne chod ku gynekologicke. No a daj s na chvilu asi pauzu od intimnej depilacie. Existuju aj prirodne nahrady napriklad depilacnych kremov. Jeden taky je no-hair a je cisto prirodny. Len natries, nechas posobit 22 minut a zotries. A je bezpecny na cele telo.
No, a čo vlastne chceš? :) Kedysi som čítal článok, v ktorom bolo písané, že ochlpenie na intímnych partiách plní určité funkcie, medzi ktoré patrí aj to, aby sa obmedzil pohyb rôznych baktérií, pretože chráni povrch kože pred vonkajšími vplyvmi a prostredím. Takže len toľko k tomu.