Narazený palec

Príspevok v téme: Narazený palec
Kraateer

Zdravím,

asi pred 8 týždňami som spadol z bicykla a okrem iných zranení som si narazil aj palec na nohe. Veľmi som tomu nevenoval pozornosť no keď bolesť neprechádzala a opuch sa vracal tak som zašiel na úrazovú chirurgiu. Tam mi spravili rontgenové snímky a chirurg povedal, že zlomeninu nevidí, že to ešte chvíľu pobolí a bude dobre. No odvtedy prešiel už viac ako mesiac, a palec je stále opuchnutý a citlivý. Pri chôdzi mi to nevadí, no ohnem ho tak na 50% (asi kvôli opuchu) a silou tak na 75%. Ide už o vážne dlhý čas na obyčajné narazenie, a tak sa chcem opýtať či sa môže jednať aj o nejaký iný typ zranenia ako zlomeninu.

Mesačný princ

Kľudne mohol chirurg prehliadnuť nejakú malú prasklinku, ktoré sú často veľmi bolestivé a hoja sa horšie ako zlomeniny. Alebo to bude ten kĺb, ako píše RTG.

Fixuješ si nejako ten prst???

Aspoň leukoplastom či dlahou??? Nosíš pevnú obuv tak aby sa ti v nej ten prst nehýbal? Zaťažuješ ho menej?

ak nie, tak ťa to môže bolieť ešte aj mesiac...ak niečo neliečiš, nemôžeš čakať zázraky.

Ivo129

Au, to neznie dobre. Mne sa stalo nieco podobne pri sporte, len s tym rozdielom, ze ja som mal palec na nohe zlomeny. Cely palec mi napuchol a bol bolestivy tak ako ten tvoj. Ja by som na tvojom mieste isiel este raz na vysetrenia, Mne pomohol aj wobenzym na preklenutie obdobia, ked ma palev bolel a upocahl. Myslim, ze aj ten mi pomohol

RTG

Asi máš poškodený kĺb, ten na rontgene nevidno, zahojí sa to za pár mesiacov, ak to nebudeš namáhať, aby sa to mohlo zrsť. Octan olovnatý nepoužvj, dostaneš otravu olovom a rana sa bude hojiť ťažšie.