Ralovina jazyka ??

Príspevok v téme: Ralovina jazyka ??
Andrea Adka

Pekny den. Docitala som sa na internete ze mam pravdepodobne rakovinu jazyka. Velmi sa bojim navstivit dr.Zhrutila by som sa.
Od vcera v zadu na jazyku mam ako keby vyrastky aj som si to chytila a je to dost velke a vela toho.Skrabe ma to boli a aj tahsie dycha.Moze to byt naozaj to? Chute jedla uz ani moc necitim. Dakujem za skoru odpoved

Gima

Rakovina jazyka to určite nie je. Možno máte len zápal hrdla sprevádzaný s vyrážkami. No môže to súvisieť aj s o žaludkom, konkretne acidobázická nerovnováha. Ja som to tiež mala Stačilo užívať lyžičku medu so zázvorovým čajom a citronom, týždeň. Popijala som večer acidofilné mlieko ( prip. acidofilné tablety) V lekárni su na predaj proti boleniu hrdla pastilky Strepsils a sprej na dezinfekciu hrdla.
Pokiaľ aktívne nefajčíte, rakoviny sa neobávajte.

katkager

Ahojte, ja mám rodičov, ktorí sú v strednom veku a už sú obaja onkologickí pacienti. Ani pri diagnostike ochorenia, ani počas priebehu liečby nebol nikto kto by im pomohol ani poradil ani ohľadom dostupných príspevkov, dávok ani sociálnych služieb v zákonnej rovine, rozhodla som sa písať o tejto téme diplomovú prácu s názvom: Možnosti sociálnej práce pri pomoci so zabezpečovaním sociálnych potrieb ľudí s onkologickým ochorením.

V rámci práce budem robiť výskum zameraný na pomoc ľuďom s onkologickým ochorením v rámci skvalitnenia ich života. Preto chcem poprosiť všetkých, ktorí trpíte onkologickým ochorením (alebo ste 3 roky po liečbe), či by ste mi pomohli a vyplnili dotazník k výskumu : docs.google.com
Mojich rodičov to síce nevylieči, ale pevne dúfam, že to prinesie viac možností pomoci pri zvládaní tohto ochorenia. Ďakujem všetkým, ktorí budú takí láskaví a zapoja sa. Dotazník je anonymný.

0vecka

spusta rakovin je velmi dobre liecitelnych v zaciatocnych stadiach preto by som to neodkladal ale tiez silne pochybujem ze to bude rakovina... ak sa ti tazko dycha tak to neodkladaj aby si sa nezadusila...

Joleen

Urcite sa jedna o zapal alebo o alergicku reakciu radsej by som sla za lekarom a este nieco rakovina neboli takze to nebude ziadna rakovina