Ahojte, chcela by som sa spýtať na zlomeninu dolnej časti vretennej kosti.
Som 3 dni po sádre ktoru som mala na ruke 4-týždne a dosť sa obávam toho, že s ňou nedokažem hýbať aj keď mi pan doktor prikazal že s ňou hýbať musim no nedá sa..Čokoľvek s tou rukou robim tak ma hrozne boli..
Stretli ste sa niekto s touto zlomeninou? :/ je to normálne alebo s tym treba isť na pohotovosť?
Zlomenina dolnej časti vretennej kosti
Ahojte, ja mam za sebou tiez zlomeninu vretennej kosti. Velmi neprijemna zlomenina. Mala som sadru 4 tyzdne. Po jej odstraneni tiez strasna bolest, ale rehabilitovala som poctivo a dlho, uzivala som aj enzymovy liek wobenzym, ktory mi odporucil lekar
Dobrý deň, pokial ste mali fraktúru vretennej kosti a po odstránení sádry pociťujete bolesť tak Vám odporúčam si oblasť natrieť antiflogistickou a analgetickou masťou. Skúste zvýšiť príjem vápnika a oblasť si na istý cas prevážať. Navštevovať pohotovosť nieje dôvod, pre bežne kontroly slúžia klasické ambulancie... Pred zahájením rehabilitačnej terapie je zvykom pacienta vyšetriť, preto vyšetrenie môžete absolvovať skôr. Pokial by bol prítomný objektívny alebo abnormálny nález je možné urobiť NMR/ ev. CT. Ale pokial je fraktúra dobre zahojená, nieje na to dôvod. Vás RTG som nevidel takže sa objektívnejšie vyjadriť nemôžem. S pozdravom MM
ahoj terezka mne vcera dali dolu tu 3dsadru hrozné mam tiez bolesti zajtra idem pre ortezu ,5 týždňov som po úraze doktor mi vravel ze este 2tyzdne nemôžem rehabilitovať ked ma to tak boli mam nábeh na ten sudekov sy