psychicke nicenie od svokry

Príspevok v téme: psychicke nicenie od svokry
pampam

Ahojte vsetci.Som na dne...a ,ak este nie urcite sa k nemu blizim.6 rokou zijem u svokrovcov...taham na 30 a stale pocuvam ako co mam robit.Mali sme predstavu s muzom ,aku svadbu chcema malu s najblizsou rodinou.Avsak vsetko nam pomenili...hladala mi saty,starejsieho riesila,vyzdobu avsetko okolo toho....marne som bojovala za svoje.Zacali mi zatajovat a riesili veci za nasimi chrbtami.Nakolko sme si to my platili aspon tym som sa obranovala,napokon zaplatili pitie...rychlo som si zhanala saty,rychlo som si aspon vybavila kde sme mali svadbu.Aj tym chceli ist ,ale po hadke tam nesli.Kopec veci inych...nemame ziadneho sukromia vsade ju mam za chrbtom..mame sa o nich postarat..chcem aby sme si aspon prerobili garaz a tam mali raz svoje aj rodinku.Ale muz nesuhlasi....neviem co robit,muza milujem nadosvetko aj si ma neraz zastane ,ale ja mam sabu psychiku s takymto bojovat.SOm zvyknuta riesit si sama veci...a tu o vsetkom vedia a ziadne sukromie.Viem ze nam aj mena pre deti bude vyberat...uz mi vypravala ze ako sa stravujem koli buducim detom,pred tym to bolo kopec inych veci od obliekania az po varenie...nezvladam to a najradsej by som utiekla...mam alergiu uz...vzdy som sa snazila s uctou a kaslat na to co vravia,ale to nejde ,nejde zit v takomto niecom...mam chut utiect...verite mi?DOma mi nevie nik pomoct z rodiny.Vidia ,ako som psychicky zlozena,riadia odstahovat sa ale to nejde dom vyplateny prerobeny a ja zufala...

denisaf.

nehnevaj sa pampam ale mozete si zato sami. 6 Rokov je riadne dlha doba a predpokladam ze ked si taka znicena tak to celu tuto dobu trpis... proste naozaj keby za tych 6rokov co tam byvate radsej robite spolu v zahranici a mali by ste uz aj pomalicky svoje. ludia si neuvedomuju ze ich rozhodnutia ich neskor dobehnu a byvanie je jedna z veci ktora ma byt ako prva vyriesena vo vztahu . Chapem ze je velmi tazko dopracovat sa k vlastnemu a na Slovensku zo 400 eur mesacne sa to ani neda ale proste rozmyslam ako si mozem pomoct. Sestra ani nevedela riadne nemcinu s frajerom ale dostali dobre miesta v Rakusku a zarabaju stavaju domcek ziju si...

Sevrin

pampam verím ti. Verím ti v tom, že sa musíš cítiť strašne. Ja fakt nechápem tomu, ako starší nevedia pochopiť, že keď sa mladším montujú do života, ako to môže strašne liezť na nervy. Ešte chápem, že keď niekto má nejakých 20 rokov, tak buď rodičia alebo prípadne už svokrovci môžu niečo pomáhať alebo radiť, ale po nejakom 25. roku života mi to už pripadá doslova úchylné. Myslím, že človek po 25. roku života (tebe už ťahá nad 30) by mal byť hodený do vody a nech si pláva sám. To starších do boha ani raz nenapadne, že raz keď zomrú tak tu zrazu nechajú mladých úplne samých? A ktorí mladí si viac dokážu poradiť? Tí, čo boli hodení do vody v 25 rokou života alebo tí, ktorým ešte v štyridsiatke sa starší montovali do života? Tí, čo sa mladým stále miešajú do života si neuvedomujú aké zlo na svojich potomkoch páchajú? Najlepšia je škola života, nech sa mladí učia chodiť sami životom, človek sa najlepšie učí na svojich chybách. A nie tak, že im starší furt dávajú rozumy čo a ako majú robiť.

dianna25

bývanie u svokrovcov je vždy zlý krok presne preto som sa rozišla s bývalým priateľom pretože chcel aj po svadbe ostať bývať u rodičov ževraj o deti by sa nám starala jeho mama a mal by nám ich kto povarovať vraj načo by sme sa sťahovali. No to by som si veru dala. Radšej budem sama než by som sa zasa mala prispôsobovať a nemať vlastnú domácnosť. Toto ste mali veru riešiť už veľmi veľmi dávno ale stále to dá opraviť čím skôr popracujete na vlastnom tým lepšie !

lucia34

6 rokov tak zijete,?? ako nehnevaj sa na mna nechcem byt surova ale za tu dobu ste mohli radsej robit v zahranici aby ste mali vlastne byvanie a nemuseli sa tlacit s rodicmi. Proste ja s muzom sme si dali zavazok ze sa nebudeme brat pokial nebudeme mat byvanie obaja sme odisli spolu do Rakuska pracovat na par rokov a uz máme vlastne. Bez pozicky bez nervov pretoze ja si fakt neviem predstavit ze by som byvala s nim u nasich alebo u jeho rodicov. Neplac nad svojim zivotom ale zabojujte o vlastne byvanie viem ze to neni lahke ale vsetko sa da ked sa chce. Naozaj to ide len treba dvihnut rit a neostavat v situacii v akej ste lebo sa znicis dievca. Ja idem mame sem tam na navstevu do Ba ale aj to mam uz dost po par hodinach :-) Inak ta obdivujem ze si to tolko vydrzala ja na vasom mieste by som s muzom isla do zahranicia az potom svadba lebo takto budes uz len trpet cely zivot u svokry ktora bude mat posledne slovo a znicis sa. Ja som mala dieta aj svadbu v 34ke a o nic som nedosla maly je uplne v poho keby to bolo skor tak by sme nato ani podmienky nemali takto si bez stresu zijeme vo svojom a vsetko je super.

Hela626

Ja so svokrou žijem už 40 rokov v rodinnom dome, ale každý zvlášť máme zvlášť vchod do domu aj svoje sukromie. Celkom dobre spolu vychádza me možno preto že ja som tichej prispôsobivej povahy. Svokra viac drží pri mne ako pri synovisynovi. Teraz je fo už horšie lebo má Alzheimerovu chorobu všetko skrýva a zabudne kde to dala najmä peniaze a kľúče. Ale s tým sa už nedá nič robiť a postupne nás nervove zničí. Ale čo už musíme to vydržať do domu dôchodcov ju dať nechceme.

zniceny1

Plne ti rozumiem, no nezazila si moju svokru, a to som chlap.
Ako jednoducho sa tu niekomu povie, ze odstahuj sa, alebo nato si mal/a mysliet pred svadbou a bla bla, keby to bolo take jednoduche, hned by to clovek urobil.
Skutocnost je taka, ze svokry su strasne zakerne zivocichy, ktore nerobia zle iba momentalnym spravanim, ale dopredu kuju hnusne plany, aby znicili partnera svojho dietata.
Myslim si, ze horsie ako moja svokra, uz neexistuje. Surovo sa priznam, ze moja svokra mne a dokonca aj svojej dcere, cize mojej zene, sposobila take peklo zo zivota, ze mame az pokazene hormonalne profily a tym padom problem mat dieta.
Zena mi to neveri, no je to urcite kvoli tomu. Ak raz Boh da, a dieta pride, svokra bude marne plakat, aby ho mala pri sebe.
Svokra je jedna zakomplexovana zena bez chrbtovej kosti, bez kuska uprimnosti v hlase, v skutkoch. Potichu len kuje problemy, aby som sa ja v kuse hadal so zenou.
Najhorsie je to, ze clovek to vie, no nezmoze nic, lebo ak nemilujes svoju mamicku alebo mamicku svojej zeny, si ten najhorsi clovek na svete...
Drzim prsty, treba sa len naucit ju v kuse slusne ignorovat a dokazat jej, ze sa myli, tak ako to robim ja a ako tak zistila, ze kazdy jej vystup je jej osobnym strapnovanim sa na moju adresu.
A psychicky som uz 4 roky na dne tiez kvoli nej. Nie si sama!