Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Neviem co urobit

Príspevok v téme: Neviem co urobit
ingulka

Ahoj, tuto temu pisem, nakolko premyslam od rana do vecera, ako dalej, ale nejako som na nic neprisla a rada by som poznala nazor z tretej nezaujatej strany. Zacnem asi tym, ze som odisla od manzela aj s dcerkou. Som s muzom 25 rokov, z toho sme 8 rokov manzelia. Do svadby bolo vsetko uzasne, bol to ten najlepsi chlap na svete. Potom som otehotnela a rozhodli sme sa, ze sa vezmeme, a tak aj bolo. Jeho mama chcela, aby sme sa nastahovali do ich bytu, nakolko ona ho nebola schopna nikdy platit, vzdy ho platil moj muz a my sme im kupili mensi byt. Z porodnice som sa nastahovala do bytu a odvtedy to zacalo. Mama mojho manzela nas zacala sustavne obtazovat kvoli peniazom a moj muz to psychicky velmi zle znasal a zacal si to vybijat na mne. Mala som velmi tazky porod a poporodne depresie a prolematicke babo, a moj muz miesto toho, aby mi pomahal, stale po mne len vrieskal a kritizoval ma ,a za nieco mi nadaval, nechapala som, kto je ten clovek, s ktorym som v jednej domacnosti, nespoznavala som toho mileho uzasneho muza. A to bol len zaciatok. Nebudem sa rozpisovat, ze moj mu mal zrazu vsade kopec dlhov a my sme zostali na tom financne uplne zle, ale ide o to, ze to nevedel zvladat a choval sa ku mne uplne priserne. Kazdy jeden den, ked prisiel bol bez nalady, neprijemny, odmietal somnou akukolvek komunikaciu a len po mne krical stale, malej sa absolutne nevenoval a s nicim nepomohol. Kaslal na vsetky moje sviatky, ani len ruku mi nepodal. Vzdy ked som sa chcela o nasich problemoch porozpravat, aby sme to nejako vyriesili, jeho odpoved bola, ze sa somnou nechce bavit, nech mu dam pokoj. Stale sme sa hadali,, bola som psychicky totalne na dne. Hocijaky problem sa vyskytol, moj muz sa k tomu staval sposobom, ze to je moj problem, nech si ho riesim, a hlavne, co sa malej tykalo, raz mi dokonca povedal, ze potrebujeme peniaze a jeho nezaujima, ze ju nemam kde dat, tak nech si ju vezmem do prace. Dokonca som sa dozvedela, ze pre druhymi ludmi sa o mne skaredo vyjadruje a stale na mna len nadava, sice som nechapala, co mu vlastne robim, Vo vsetkom sa nechal obskakovat a dni, ked bol doma lezal od rana do vecera iba na gauci a nepohol prstom. Malej sa vobec nevenoval a vsetko co robila mu vadilo a rusilo ho. Prerastlo to do takeho stadia, ze som zacala mat normalne stres z toho, ze co zas bude, ked pride z prace. Zaujimave bolo, ze v praci bol hihi haha a vsetko bolo ok, kym neprisiel domov. Nebudem pisat vsetky detaily, bolo toho velmi vela . No a tak som sa rozhodla, ze uz s nim dalej nevladzem a pred tromi tyzdnami som odisla. Lenze zrazu teraz stale place a prosi, aby som sa vratila, ze uz bude navzdy ku mne dobry a mily a bude ma na rukach nosit, ked spomenim rozvod, zacne sa mi vyhrazat, potom zase prosi a toto je stale dokola. a Teraz ide o to, ze neviem co robit. Myslite si, ze sa dokaze zmenit spat, aky bol pred svadbou? Da sa vobec takemu cloveku verit? A da sa vsetko co mi robil zabudnut a odpustit? Premyslam nad tym cele tyzdne, ale naozaj neviem co dalaj a budem vdacna za kazdy nazor.

Barbora Baskova

Celkom pekny prispevok anjelik. Cele dejiny existovali muzi, ktori si zeny zotrocovali, znasilnovali a ponizovali. To su hovada zakomplexovane, ktorym to dodava moc a sebavedomie. Rovnocennemu muzovi sa nedokazu postavit. Dokazu tyrat a vyvysovat sa iba nad slabsimi. Potom existuju muzi, ktori to maju v sebe vysporiadane, dokazu tuto svoju egomocensku stranku potlacit a zenu dokazu milovat a vazit si. Mudra zena to rychlo pochopi, potichu trpi, ale pracuje na sebe a na tom, aby od takeho pri najblizsej prilezitosti zduchla, Postav sa na nohy, tak, ako radi anjelik. Dokaze sa zmenit, akym smerom chce. Dokaze istu dobu hrat dobreho a mileho, kym si neziska tvoju doveru a lasku, potom ta zacne nicit a zotrocovat. Tak, ako sa dokaze zmenit na dobreho, tak sa dokaze kedykolvek zmenit na hovado. Casom bude tyrat aj tvoje dieta. Ani len neuvazuj nad tym. Uz predsa vies, co je zac. Tak, ako pise Rozumcekova. Ak sa nevie spravat k zene, ktora ho oddane miluje, tak, ako sa patri, nezasluzi si zenu. A ked ako sprosti plni materine chore vyplody jej gebule, zasluzi si len svoju tyransku mater a nie milujucu zenu a rodinu. Toto nie je chlap. Je to proste obycajny chudak dievca.

anjelik *

Keďže som bola nepriamo upozornená na tvoju tému, tak sa vyjadrím, aj keď to bežne nemám vo zvyku, vyjadrovať sa k vzťahovým záležitostiam. :o)
Tak k tvojim otázkam, či je možné, aby sa takýto človek zmenil. Samozrejme, veď to už predsa raz urobil..z úžasného chlapa sa zmenil na manipulatívne, sebecké hovädo, ktoré sa s prehľadom odgebrovalo na tebe. Ty si bola v totál sračkách, takže veľmi ľahký cieľ, nestálo ho to veľa námahy, odčerpať z teba aj to málo, čo si mala. :o) Dôvodom bola podľa teba jeho mama, vaša zlá finančná situácia..atď.
Teraz si sa ale nejak prebrala, vyškriabala z dna, predpokladám, že už pracuješ, si schopná samostatne fungovať a tvoj manžel sa zrazu zbadal, že hoplá, môj donor by mohol odísť a mne zostane na krku mamička. :o)
Pozri, vraví sa, že v dobrom i zlom. Ty si to dodržala..vydržala si isto viac, ako on. Nikde nepíšeš, že ho ešte miluješ, naopak, že to nezvládaš. :o)
Takže moja rada, odíď, daj si dokopy svoje súkromie, venuj sa dieťaťu a on, ak ťa bude milovať, môže ťa milovať, aj keď s ním nebudeš v jednom byte..váš vzťah sa môže zmeniť len k lepšiemu. Veď to ste už zažili..žili ste mimo zväzku a všetko bolo dokonalé. :o)
Takto by si stále tŕpla, že čo, ak sa zase dostanete do problémov..nemusíš byť vedma, aby si dopredu vedela, kto to zase odnesie. Zmeň sa zo slúžky na tú ženu, ktorú si vážil, ktorej sa venoval. Si v situácii, keď nie ty potrebuješ jeho, ale naopak, on potrebuje teba. :o) Netreba to samozrejme zneužívať, ale ukázať mu, že láska a vzťah je o niečom inom a nie o tom, že si z teba spravil svoju osobnú rohožku. Znovu sa naučte fungovať ako rovnocenní partneri..na to sobášny list a spoločný byt nepotrebujete..ale to si už zistila myslím sama.:o)

Rozumcekova

Za jeho premenou stoji jeho mater. Ani nechci vediet, co mu vsetko o tebe povedala a dala rady, ako sa k tebe spravat. Nevracaj sa spat. Mal dost casu spravat sa k tebe tak, ako ma. Ci si neuvedomoval ako sa k tebe sprava? Pochybujem. Vratis sa, chvilu bude dobre a opat. Ked si nevazi, co ma a nevie sa spravat, nech je sam. Nic ine si nezasluzi.