Zmena osobnosti, je to mozne ? Sibe mi ? Depersonalizacia.

Príspevok v téme: Zmena osobnosti, je to mozne ? Sibe mi ? Depersonalizacia.
Osobnnnost

Dobry vecer
Zaujima ma ci take veci ako je napr. Dlhodobe uzivanie navykovych latok (benzodiazepiny, nikotin) zmenit osibnost cloveka ? Povahu, chovanie,zmyslanie,spravanie sa k druhym a vyjadrovanie ? Lebo za 1. Bola som zavisla na liekoch - zmenilo ma to, a akonahle som vysadzovala tie abstaky boli priserne. Depersonalizacia,derealizacia, zvysene vnemy atd. Preslo to s nahradou a tou bol diazepam. Teraz odvykam si od fajcenia, mam to iste....diazepam tiez 1.p.p..... Zaujima ma, ci existuje nieco na prekonanie,nejaky liek.
Taktiez ma zaujima ako je mozne, ze cloveka tieto zavislosti tak ovplyvnia ze zmenia jeho chovanie,povahu. Citim sa ako vymenena, niesom to ja.... Nevhapem to ale je to cudny pocit,neviem kedy to prejde a ci to prejde vobec !!!! Beriem bupropion dlhodobo, no to znizilo chut na cigarety, psych. zavislost nie. Mam este aj tendencie byt stale na niecom zavisla - kebyze nahodou by ste niekto vedeli ako to zastavit, aby som ani na luudoch a nicom nebola zavisla, bola by som vdacna za radu,nazor.
Pri liekoch ok to by som chapala, ale teraz pri odvykani od fajcenia je to intenzivnensie (fajcila som 3 roky 40cig.)..

Vdaka za kazdy komentar