Pekný večer,
tento týždeň som promovala a chceli by sme promócie osláviť, lenže v rámci rodiny sa nám rozchádzajú názory. Ja túžim po oslavách niekde vonku, moji rodičia v reštaurácii v širšom kruhu rodiny a priateľov. Aké oslavy ste mali vy, príp. čo je podľa vás vhodné? Koho sa patrí pozvať a koho nie?
A ešte by som mala otázku, môj priateľ bude mať promócie o necelý týždeň, čo mu podľa vás kúpiť? Ja som od nich dostala náramok, kvety a tortu.
Promócie_ukončenie VŠ
Tiež som končil tento rok VŠ a promócie som mal minulý týždeň, takže oslavy ma ešte len čakajú.
Na promóciách som mal len rodičov a snúbenicu a oslavu riešim spoločne s rodičmi. Dohodli sme sa, že budú tam len moji rodičia, rodičia mojej snúbenice, starká, moji krstný rodičia a to je všetko. Širšiu rodinu určite nebudem volať, som názoru ako Renča. Ja nechcem robiť zbierku z mojich promócií, ale chcem sa cítiť príjemne s najbližšími. Promóciami život ešte iba začína, nie je to svetoborný úspech.
A gratulujem baby! :-)
Ja som tiež tento rok končila VŠ a ja som si na oslavu pozvala naozaj iba najbližšiu rodinu (boli sme 6-ti) a to aj preto, aby som nebola obvinená z toho, čo písala tu nižšie jedna prispievateľka.
Inak, dáva mi to logiku, že tam nebudem volať takých, ktorý síce vedeli, že som chodila na VŠ, ale stretávam ich sporadicky, susedy už vôbec nie.
A čo kúpiť priateľovi k promóciám, tak to je ťažko radiť. Nato, potrebuješ človeka aspoň kúsok poznať, ale určite kvety, tortu a niečo v takej hodnote ako mohol byť náramok.
Ja si volam len rodicov, brata a frajera. Dame si spolu obed a to je vsetko :)
Nuz nie je to svadba, len promocia, tak naco obrovske oslavy? Ja som svoju najblizsiu rodinu pozvala na dobry obed a to bolo cele. Ako podakovanie, ze pri mne pocas tych rokov stali, aj ked som bola niekedy zla, nervozna zo skoly etc. Nerobili oslavu oni mne, ale ja im.
Gratulujem!
Poviem Ti tak, je to Tvoja vec, ale určite by som sa zamyslela nad tým, aby som tam neťahala len známu z druhého konca republiky, ako ťahali moju tetu, len známy. Boli to inžinierske promócie, ale išlo skôr o to, kto čím prispeje, lebo najbližší sa na nich vykašľali a ťahali tam susedu, moju tetu, síce ju doviezli, ale späť to už bola naša starosť.
My sme tiež promovali, mali sme tam najbližších a bolo fajn. Ťahať tam známeho, komu narobíš len výdavky, čo už Ty nikdy nevrátiš je dosť neslušné.
Ahoj, nedávno som oslavovala promócie aj ja a v rodine som už tiež nejaké zažila, tak ti môžem povedať svoje skúsenosti.
Čo sa týka mojej promócie, tiež nemám rada také formálne a veľké oslavy. Najlepšia by pre mňa bola grilovačka niekde na záhrade, kopec srandy s najbližšími. Avšak rodičia chceli skôr niečo formálne v reštaurácií. Počet pozvaných nechali na mňa - takže len rodičia, brat so ženou, starí rodičia a priateľ. Kompromis bol teda - môj počet hostí a ich reštaurácia :D. Padol aj nápad osláviť to 2x - formálne a potom grilovačka, ale to už bola podľa mňa blbosť...
Iný známy mal napr. na bakalára pozvanú širšiu rodinu - bratranci, sesternice, starí rodičia, tety, ujovia atď. a na inžinierske tiež už len užšiu.
Vážne je to len na tebe a ako sa dohodnete, prípadne nejaký kompromis :). Je to predsa len tvoja oslava, tvoje ukončenie, tak aj na to by mohli tvoji príbuzní brať ohľad :).
A čo sa týka darčeka, neviem, ako ste spolu dlho, aké sú tvoje finančné možnosti, ale možno nejaké hodinky? alebo retiazka...? :)
Gratulujem inak :)
Tak nevim...ja nemám rada veľké oslavy, takže ja by som zvolila len najbližšiu rodinu a pár priateľov tak max 15 ľudí. A ten darček...no tak mu kúp aj ty tortu a napr. nejaké víno alebo..no jednoducho fľašu tá sa väčšinou kupuje mužom. A gratulujem k promóciám :))