Ahojte, zacala som viac konzumovat ryby, kvoli omega3, ale i kvoli tomu ze maso z pozemskych zivocichov nejem, a rybie maso mi velmi chuti. Vzdy som konzumovala ryby, ale poslednu dobu ich jem castejsie ako predtym. Moze mi nejak uskodit prilisne jedenie ryb? Aka je hranica? Nevvarim si sama, takze najcastejsie kupujem sardinky v konzerve , tuniaka, zavinace. A asi 4-5 krat do mesiaca mam aj na obed ryby, napr.peceny pstruh,rybie file alebo lososa. Sardinky alebo tuniaka mam 4-5 krat v tyzdni. Vacsinou zjem jednu konzervu sardiniek(125g) na veceru, ale su aj dni ked si dam za den aj 2 konzervy(nie naraz). Alebo niekedy mam na ranajky zavinace a na veceru sardinky. Je to prilis ohladom konzumacie ryb? Mohli by ste mi poradit ake rybicky by som este mohla skusit.
konzumacia ryb
Ahoj. Podľa mňa to je v pohode. Sama konzumujem tuniaka 2-3x do týždňa a mimo toho aj rôzne ryby, ako je pstruh alebo losos. No ak máš z toho zlý pocit, tak skús to obmedziť a zadováž si Omega3 mastné kyseliny, ktoré ti nahradia tú rybu a sú zdraviu prospešnejšie. Sús navštíviť stránku pilulka.sk, kde ich určite nájdeš za skvelú cenu. Mám pre teba zľavu, ktorá ti ušetrí niekoľko eur :) -odkaz odstránený-
Ak potrebujete zmeniť variantu rýb ktoré konzumujete a potrebujete sa aj poradiť zbehnite do Rybaciny na Škultétyho 16 v Bratislave, vedia vám zohnať okolo 100 druhov rýb a morských plodov. Je to predajňa čerstvých rýb a morských plodov za Istropolisom, oproti bývalému Radošinskému divadlu. Pozrite si ich FB stránku fb.com, fotia ćo majú nového alebo zavolajte 0940 64 74 64. Majú ryby od výmyslu sveta a aj sa u nich dá objednať, keď chcete naisto kúpiť ćo potrebujete.
Po nejakom čase možem napísať že uz nemám takú prehnanú chuť na ryby . Ryby v konzerve uz takmer nejem(sardinky sa mi hnusia) . Ale aspoň raz v týždni robím nejakú makrelu alebo pstruha v rúre . A ku kyslim rybám cítim tiež odpor... asi som uz prejedena rybami :D
DDT je prudký jed, ale ja potrebujem rybky, ktoré sú nasiaknuté fosforom. Asi prečo ich potrebujem, si vieš domyslieť:-)
Treba občas konzumovať rybky, najmä kvôli tomu, že obsahujú veľa tzv. stopových prvkov ako napr. Hg, Cu, Pb a pod. Keď to občas preženiem, tak potom mám nohy ťažké ako z olova, tvár mám červenú ako paradajka a pečeň mám skorodovanú ako notorický alkoholik. Neviete, kde zohnať rybky, ktoré sa pasú pri továrni na výrobu fosforu? Nechce sa mi po tme nosiť reflexnú vestu:-)
a čo krajiny kde jedi iba ryby denne..? a čo? kludne jedz ked ti chutia... ja som jedneho času tiež jedla skoro každy den, moje oblubene boli z lidla "sled po gdansky" a v paradajkovej omačke..
telo si pýta to, čo potrebuje.... potom sa mi už tak nežiadali, zunovali sa mi...teraz som nejedla rybu mesiac asi už...teraz pučím do seba zeleninu... na ranajky, na obed...na večeru... ale pre každy pripad mam v mraziaku udenu makrelu a tresku :-) aj konzervu ryb mam vždy v zalohe,. tiež nejem mäso, možno 3x do roka,..
rybky su zdrave, chutné, zasýtia na dlhú dobu...
ja som si zvykla aj na obed spraviť tak že paradajku som si pokrajala a zaliala rybami z konzervy v paradajkovej omačke..no mňamka...
To sa mi zda naozaj vela. Morske ryby obsahuju vela tazkych kovov. V zasade plati, ze ani neexistuje morska ryba, ktora by tazke kovy neobsahoval, lebo moria su uz strasne znecistene. Lososy sa uz chovaju na farmach a ich vyzivova hodnota je ovela nizsia ako kedysi. Navyse ich krmia antibiotikami. Konzervy su zlo, hlavne ak nie su zvnutra potiahnute bpa free plastom. Cize si podla mna viac skodis ako prospievas.
A preco vlastne nejes pozemske tvory a ryby ano? Aky v tom je rozdiel?
Neviem, či práve konzervované ryby je najlepšie jesť každý deň. Predsa len sú väčšinou uložené v slanom náleve a mohli byť konzervované aj pred 1-2 rokmi, teda o čerstvosti sa rozhodne hovoriť nedá. Na druhej strane je to asi lepšie ako jesť každý deň klobásu alebo slaninu : ) Strava by mala byť pestrá...