Zdravim,
Mam doma suchozemsku korytnacku - stepnú. Po zimnom spanku odmieta prijmat akokolvek potravu, ma zlepene oci a co je horsie ma zmaknuty pancier na bruchu, ma ho akoby mierne podliaty. Nemate niekto skusenosti s niecim podobnym? Pokial jej na oci nezaberu kvapky a mast, zavitam k veterinarovi.
Korytnačka nepríjma potravu, má zlepené oči.
..tak to mi je fakt luto... suchozemske korytnacky su moja srdcovka uz 23 rokov, lebo su take nevinne, teda vsetky zvierata su samozrejme nevinne, ale oni nevedia ujst, nevedia dat najavo, ked ich nieco boli, ked im je bohuzial ublizovane, ziadne zvuky, nic... take neme tvare...
a pre niektorych- ocka sa plazom necistia, to nie je macka alebo zajac alebo ja neviem co ine...
ocka je potrebne cistit
možno jej nič nie je ale netreba to nechať na náhodu
Bohuzial, dopadlo to najhosrim moznym sposobom. Po vysetreni krvi mala mnoho vitaminov a inych zloziek pod hladinou normalu a po 2 dnoch pichania infuznych roztokov a vitaminov sa jej začali rapidne zvacsovat podliatiny pod pancierom s veterinarmi sme uzavreli spravu ze v dosledku nedostatku vitaminov bezprostredne od ukoncenia zimneho spanku nastal rozvrat vnutorneho prostredia, cize stav bol kriticky, vizia dozitia bola tyzden. Je mi neskutocne blbo zo samej seba ze som jej stav neriesila hned na pociatku, nabralo to rychly spad.
Tak co ?
...uz to asi nedopadlo nijak...
treba cistit ocka pravidelne
daj prosim ta vediet, ako ste dopadli...keby sa to nedajboze stalo aj mojim, nech viem, co to priblizne je....vdaka!
Ano, zobudila sa príliš neskoro, po ine roky vstavala ked bol april-maj.
Podarilo sa mi vyčistit očká, zajtra ideme hned rano na veterinu, sama som zvedava čo z toho vzíde...
Preboha a co este cakas, uz si mala byt davno u veterinara!!