Ahojte, mám taký problém.. Od malička som bola obézne dieťa a až pri nástupe puberty (pred 2 rokmi) sa moja postava začala meniť k lepšiemu, podrástla som a aj váha bola viditelne menšia. Teraz mám 13 rokov, 167cm a okolo 51 kíl. Viem, úplne vpohode váha. Lenže jediné čo najviac nenávidím je moje brucho. Vyzerám ako keby som bola v 5. mesiaci tehotenstva :( obvod bol pred 2 mesiacmi 85cm a odvtedy som zmenila jedálniček a začala cvičiť. teraz je obvod asi 82cm, veľmi to nepomohlo. Nie som tučná, len mám depresie a komplexy z toho, že si nemôžem obliecť tričká alebo šaty ako ostatné dievčatá a brucho musím neustále sťahovať. Pozerala som rôzne jedálničky a podla nich sa aj snažím jesť, ale každý hovorí že deckám sa nemajú dávať žiadne radikálne diety. A ešte k tomu, cez šk. rok sa stravujem v školskej jedálni a tam teda veľmi výživné jedlá nie sú. Snažím sa chodiť na prechádzky aspoň na 20min denne a cvíčím aj 15min cvičenia na brucho. Myslíte že sa tohto problému niekedy zbavím? Ďakujem.
Veľké brucho
pokial obvod pasa nepresahuje číslo 88 je to v pohode. Keby obvod pasa presahoval číslo 88 vtedy by šlo o nadváhu.
Z vlastnej skúsenosti na sploštenie brucha je dobre pit rano a večer acidofilne mlieko, aspon hrnček. Toto mlieko vplýva na acidobázickú rovnováhu v žalúdku, neutralizuje obsah jeho kyselín. Mne sa brucho po nom zmenšilo. Taktiež sú vhodné jogurty a niektoré syry. Ja jedavam mozzarelu s rajčinou a opečeným chlebom.
Ďakujem za odpoveď :) Áno, na bruchu mám tuk ale skôr v nižšej časti, po jedle mám nafúknutú vyššiu časť a preto mám to brucho aj väčšie.
Cvičím podla videí z Youtube, neviem ti napísať všetky názvy cvikov lebo to je všetko po anglicky (napr. crunch, squats).
Snažím sa zdravo jesť už cca. 2 mesiace (samozrejme niekedy som zhrešila).
Keď sa chce tak sa dá. :)
Asi to máš dedičné. Je možné, že ťa z niečoho nafukuje. Máš na bruchu tuk? Akože keď si sadneš tak je ho normálne vidieť? Viem možno blbá otázka, ale je rozdiel či máš tuky, alebo ťa len takto veľmi nafukuje. Cviky na brucho, ak máš tuky na bruchu tak určite pomôžu(aj keď sa chudne z celého tela a nie individuálne). Aké cviky cvičíš?
Ak máš však nafúknuté brucho a cvičila by si, tak za veľkého snaženia by to mohlo čiastočne pomôcť.
Na ako dlho si zmenila doteraz jedálniček? Lebo výsledky sa neobjavia hneď.
Diéty by nemali mať ani deti ani dospelí(toť môj názor). Aj tak by ti nepomohla na dlho.
Teraz sa ešte viac vytiahneš, takže sa to zlepší ešte. :) Ja mám po ráne menší obvod o takých kľudne aj 5 čísel, takže si meraj obvod v ten istý čas a tak aby si buď nebola najedená, alebo vždy po jedle, aj keď tá prvá voľba je lepšia, pretože je menej deprimujúca, kedže po jedle má každý väčší obvod. Meraj si pás, ale môžeš aj na spodnom brušku. Nameraj si ho každý deň!!!!!! Neviem ako ty, ale mňa to raz chytilo a každú chvíľu som sa merala ako blázon a keď som mala o 5 čísiel po vyprážanom syre väčší obvod tak v mojej mysli blikala jediná kontrolka - SI TUČNÁ! Aj keď mám aj teraz nejakých okolo 161 cm obvod, ale mám aj 168 keď sa s prepáčením prežerem! :D
No držím prsty a ešte:z niektorých druhov ovocia dosť nafukuje. :/
PS: tieto cviky môžeš vyskúšať: fitness.peknetelo.eu -podľa mňa sú vcelku fajn. :)