čo mám robiť

Príspevok v téme: čo mám robiť
vau

Ahojte, nikdy som nepísala do žiadnej poradne ale nemám nikoho ským by som mohla otvorene o tom hovoriť. Mám 22 rokov a mam pocit že som úplne zbytočná . síce študujem ,darí sa mi ale inak nemam v živote nič čo by mi robilo radosť alebo ma naplňalo. Nie som šťastná, mám pár kamarátok ale všetko sú to vzťahy také povrchné každý ma svoj vlastný život a ja mám pocit že keď stretnem niekoho koho som pár rokov nevidela a spýta sa ma čo mám nové tak okrem štúdia nemám nové nič lebo môj život vyzerá posledné 3-4 roky úplne rovnako stále si hovorím že niečo zmením že to takto ďalej nepôjde ale žiadna zmena v mojom živote mi nepriniesla spokojnosť a šťastie . už pár rokov nemám priateľa a som zmierená stým že nikto omňa ani nezakopne, moje sebavedomie za posledné roky úplne kleslo ja už ani nečakám že budem niekoho zaujímať alebo sa niekomu páčiť. Bojím sa že ostanem sama ..ludia v mojom veku majú vzťahy planuju si spoločné dovolenky tešia sa na leto na chvile volna.... mne táto radosť po skúškovom vydržala asi tyždeň ked som si uvedomila že keď ma zamestnáva učenie aspoň nerozmýšľam nad inými vecami. Chodím cvičiť behávam nech zmením myšlienky ale prídu chvíle ked chytím depku a zas mám pocit že som sama a úplne zbytočná . Nie som introvert rada sa rozprávam s ľuďmi a s každým dokážem nájsť spoločnú tému ale posledný rok sa často len zavriem v izbe a plačem.. veľmi by som chcela vo svojom živote niečo zmeniť ale ono sa to lahko povie... ked neviete kde začať ... Vlastne ani nečakám radu len chcem vedieť či tu je niekto kto má občas podobné pocity...

Fantasticberry

Jax ma pravdu. Kto neprekroci svoju zonu pohodlia a nieco neobetuje, nic nedosiahne. Aneb, treba zdvihnut rit z gauca a nieco urobit. Si predstav, ze mas vztah so sebcom, ktory si krochka vo svojom pohodli, zatial, co tebe je na hovno. Sex tiez stoji za hovno, so ziadnym problemom princa nemozes otravovat, musis si to vyriesit sama, za vsetko chce zaplatit, radsej bude spat pri mamicke a mladu zenu necha spavat samu. Nuz, taky vztah a chlap ti je nanic. Ponaucenie? Ten chlap nikdy nebude mat vztah, lebo nie je ochotny zo svojho pohodlicka nic zlavit, obetovat a ani sa o to podelit. Preto mu kazda zena ujde za inym.

Amadea

hmm,Jax to nenapísal vôbec odveci, Mesačný princ :)...kde je vôľa,tam sa nájde i cesta - naozaj mnohokrát, nehovorím,že vždy.

ale "Vau" píše o tom,že cíti nepohodou, že to, ako žije nie je ok, no nevie,kde so zmenou začať....Je niečo, čo si kedysi mávala rada a už dlho si to nerobila? stálo by za to to znova skúsiť?

Jax

Myslim to max. vazne. Mam znameho, chce byt sudcom v Strassburgu. Je to realne?

Nuz, vystudoval pravo.
Poslal asi 50 prihlasok az kym ho neprijali na ministerstvo.
Momentalne robi v Bruseli.
Je teraz ten Strassburg realny? :p Chce to, twk tam skonci. Nemal ziadnu protekciu, ziadne zvlastne nadanie, iba kurevsku volu. Vyrazia ho z dveri vlezie oknom, chce a preto dosiahne.

Jax

Urcite je nieco, co ta bavi a zaujima. A x inych veci o ktorych si snivala. Zacni ich robit. Ja som mal sny zdanlivo nedosiahnutelne, odtrhnute od reality.
A casom som si vsetky splnil. Napr.som prerusil vysku a siel do afriky. Jedno z naj rozhodnuti v mojom zivote.
Sediet na zadku a utapat sa v sebalutosti, to nema zmysel. Ked si zacnes plnit sny zistis, ze ta nic nezastavi a ze si limitovana iba svojou predstavivostou. Cokolvek chces dokazes, staci sa pre to len rozhodnut.

kafe

ak potrebuješ nejak vyplniť čas a rada sa rozprávaš s ľuďmi, skús nájsť čo by ti pasovalo: dobrovolnici.ludialudom.sk
A nemusíš ľuďom len pomáhať, môžeš sa rozprávať s druhými/seniormi o živote, ako ho prežili oni, ako vnímali seba keď boli mladí, môžeš rozprávať o sebe, čo by ti poradili...

Ty máš veľa volného času. Potrebuješ zamestnať, nech nerozmýšľaš nad kravinami. A namiesto zatvárania sa v izbe a revania do vankúša CHOĎ VON, šprintuj, prechádzaj sa a VYPNI HLAVU. Počúvaj tlkot srdca, zhlboka sa nadýchni, vydýchni.. Preber na svoje plecia celú domácnosť - nakupovanie, varenie, upratovanie... - môžeš si vymaľovať izbu inou farbou, prípadne skús niečo nakresliť na stenu (vodovkami), odtlačky rúk, nôh. Ručné práce by ťa nebavili? Dnes sú ľudia zvyknutí všetko si do domácnosti kúpiť, ale čo tak si niečo spraviť SAMA - šperkovnicu, koberček z vyradených tričiek...
www.youtube.com
www.youtube.com
www.youtube.com
www.youtube.com

Mesačný princ

No, toto je aj môj problém. No ty si aspoň uvedomuješ, že to nie je ok. Horšie bude ak si vybuduješ múr a zvykneš si na to tak, ako ja.