Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Bolesť v hrudníku a na srdci po vypití alkoholu

Príspevok v téme: Bolesť v hrudníku a na srdci po vypití alkoholu
anonymka-79

Dobrý deň. Po vypití aj malého množstva (1dcl tvrdého alkoholu) cítim bolesť v oblasti srdca a hrudníku. Táto bolesť vystreľuje až do oblasti ramien a spôsobuje mi ťažšie dýchanie. Alkoholu sa vyhýbam pokiaľ je to možné , ale keď už skúsim, deje sa toto. Vie mi niekto poradiť prečo sa to deje? Pred nedávnom som absolvovala kardiologické aj spirometrické vyšetrenie, kvôli sťaženému dýchaniu pri námahe ale vraj je všetko v poriadku. Tak snáď sa ozve niekto, kto by mohol aspoň tušiť čo je za tým.

Alkohol

Mimochodom, 1 dcl alkoholu nie je male mnozstvo, je to 5 x ciac, ako je odporucana davka, ktoru zensky organizmus zmetabolizuje bez skod. Samozrejme, je to individualne, ale dve poldeci uz fakt nie je male mnozstvo.

Sevrin

Ak ti lekári povedali, že je to v poriadku, tak na fóre sa sotva dozvieš niečo viac. Z vlastnej skúsenosti, mal som podobné príznaky pred vyše 20 rokmi, alkohol som nepotreboval k tomu, išlo o zápal srdcového svalu. Takže teoreticky, po vypití alkoholu dochádza k rozšíreniu ciev alebo zrýchleniu tepu srdca, na čo môže reagovať zapálené tkanivo. Zrejme by som sa vydal touto cestou.