Koľko orechov by sme mali denne zjesť?

SadP

Orechy jedzte urcite len vlasske, a predtym si ich namocte, najlepsie cez noc v teplej vode. Do tej vody sa ale vyluci horcik a nejake mineraly, tak sa oplati vypit aj ta voda (bude ale velmi horka).

Ine orechy nedoporucujem (co sa tyka zdravia), kvoli vysokemu obsahu omega-6 mastnych kyselin. Takisto ani slnecnicove semienka, sezamove semienka, a bohuzial mak, ktory by bol inak vyborny.
Vsetko ostatne co jedzte z orecho-semien, su lanove a chia semienka. Takto si zachovate dobry pomer omega-3:omega-6 kyselin, co vam prida viac zdravia, ako ked budete jest ostatne orechy a semienka. Za uvazenie stoja aj konopne semienka, tie mi ale nechutia. Tie vyluskane nekupujte su zoxidovane. A tie nevyluskane mi nechutia.

Takisto nekonzumujte dovazane orechy, ktore su plne plesni, hlavne si dajte pozor na arasidy (aj ked to je strukovina), para orechy a mandle... tieto nejedzte co sa tyka zdravia.

Neoplati sa jest jednu vec na zdravie, ktora vam na druhu stranu rozladi omega-3:omega-6 kyseliny. Oplati sa jest len tie zdrave veci, ktore nemaju skodlive ucinky.

Navyse vlasske orechy su aj z nasich koncin, co je vzdy vyhoda. Proste jedine namocene vlasske orechy treba jest, a chia a lanove semienka, nic ine.

stastnablcha

neviem nakolko su orechy dobre aj pri dietach, fakt je, ze ked zjem hrst orechov, vobec uz nemam hlad a nemusim ani sladke :)