Ako presvedčiť našich?

Príspevok v téme: Ako presvedčiť našich?
Kiki00008

Čaute. Mám 15 a mám taky problém. V škole sa učím dobre na 1 a 2. Doma pomáham a celkovo je to dosť v pohode... Ale s kamaratmi už nie. Mamu mám učiteľku a tak súdi celú našu bandu podľa toho ako sa učia. Lezie mi to na nervy. Ohovorí predomnou každého na koho si spomenie. Otca mám veľmi prísneho. Skoro nič mi nedovolí. A keď sa toto všetko zmixuje vzniká momentalny moj problem.... Nechcu ma nikam pustit, von s kamaratmi (som typ cloveka ktory cigarety a alkohol vzdy odmietne, som taky anjelik nasej bandy) ... Vzdy maju nejaky problem, hlupu poznamku... Ked ma pustia na tu hodinkuvon do 9 maximalne... Nezaobide sa to bez kriku... Maju na mna vtedy take nervy ze mi nakricia do sprostych uz len za to ze mam co ja viem zamazane tricko... Najlepsie je ked ma radsej nepustia nikde a vymyslia si ze je zima aj ked je 20° a ako keby som nemala dost oblecenia....vtedy sa s nimi nie ze hadam ale mam svoj nazor a vtedy po mne zacnu kricat a daju mi ako inak upratovat cely dom.... Rovesnici mozu byt spolu do 10 11...a chcela by som tiez... Ako mam nasich prinutit aby mi naplno doverovali, ze uz nie som 10 rocna a mam vlastny rozum?

pomocnica

Emily opat-To skoro každé dieťa ak nie je výnimka tak od takých 11 vyhľadáva cigy. Alkohol tiež ale až keď sú starší vo väčšine prípadov(ale čo je smutné sú aj výnimky). Ale poznám veľa ľudí, čo už od 8 ROKOV fajčili. KAM TEN SVET SMERUJE? :´(

Inak medzi 10 a 15 je iba 5 rokov takže...
No ale je smutné, že ti neveria..:´( Ale chcú ti len dobre a zasa keď ty si anjelik, tak nechcú aby si sa stretávala s takými, čo na teba nemajú dobrý vplyv...Ale veď im dohovor(aj keď nechápem načo chceš byť tak dlho, to iba kôli partii?), ja som im už v 12-ich povedala, že idem von, ale moji rodičia ma dobre poznali a vedeli, že ja by som na niečo také nikdy nedala a to bola pravda, ale aj tak sa naštvali keď som prišla o 21:00 domov. Takí už raz sú. Ale mne 21:00 stačilo, potom už pokojčok, aj keď je pravda, že som bola výnimka. :)

Tak veľa šťastia. :)
PS:prázdniny detto?

m.

Jedno sú pravidlá všeobecné a potom máš pravidlá interné, ktoré sú v každej rodine odlišné. Ak máš svojich rodičov rada, tak to máš len rešpektovať a nič viac.
Ale bojuj za svoje práva, ak to tak vnútorne cítiš:-)
www.youtube.com

Emily opat

Prepáč, ale 15 ročné dieťa nemá čo byť von do 22 ci 23.
A v akej si to partii ked ostatní uz fičia na cigaretách a alkohole?

m.

Sú na teba prísni, lebo ťa majú radi, svojim svojským spôsobom.
Nenamýšľaj si, že si už dospelá, lebo nie si.