Dlhodobý zápal kože u retrievera

Príspevok v téme: Dlhodobý zápal kože u retrievera
Lily2727

Dobrý deň, prosím o radu ľudí, ktorí majú skúsenosti s podobným trápením štvornohého miláčika. Náš 9-ročný zlatý retriever má od marca až doteraz pretrvávajúce problémy so zápalom kože. Objavilo sa mu to po druhýkrát. S najväčšou pravdepodobnosťou je alergický na blšie uštipnutie a z toho dôvodu nosí aj obojok proti vonkajším parazitom. Boli sme s ním u veterinárauž niekoľkokrát, raz bral antibiotiká, každý deň mu hnisavé rany mu čistím, predtým repíkom lekárskym a teraz koreňom lopúcha. Stále sa mu to však rozširuje, zvykne si to škrabať do krvi. Nepekné rany má pod uškami, na hlave a na chrbte, bojím sa, že sa mu to rozšíri do očí, alebo ušiek. Prosím poraďte, už sme skúsili snáď všetko. Ďakujem. (Prikladám aj fotografie)

D...a

V ziadnom pripade mu nedavaj nic ine, iba ten pantenol v pene! Ten aj vysusuje mokvave rany. Naopak, ten druhy, co si kupila, mu mohol uskodit. Pokial nezozenies ten spray, radsej mu nedaj nic. A do uska mu nestriekaj, to by mu bolo velmi neprijemne, tam mu tu penu natri prstom. Ruky predtym vzdy umyt!

Lily2727

Dúfam, že čoskoro bude ako predtým. Má dosť oslabenú imunitu a urobili sa mu nové ranky. Pantenol je síce fajn, ale musela som ho trošku ostrihať, aby mal miesta suché. Vlhkosť mu nerobí dobre, hlavne keď si olizuje labky a ide si nimi do rany. Fénovať som ho musela. Zápal sa mu robí už aj zvnútra uška, ale niektoré miesta má krásne zahojené vďaka pantenolu :-)

Lily27272

Havino to este ma ale je to omnoho lepsie. Len som nechtiac kupila iny panthenol (s chladivym ucinkom) a s tym sa mu to hoji pomaly ako keby to malo slabsi ucinok, lebo si zvykne poskrabat ranky....iny v lekarni vtedy nemali...musim kupit ten, ktory fungoval perfektne. Prekutram vsetky lekarne v meste :-)

D...a

No super, tak to sa tesim aj ja! :) Uz mu nedavaj nic ine, len ten spray a dbaj, aby sa nevalal v spine. A keby sa tak stalo, len cistou vodou oplachnut a znova spray. Ano, ozvi sa este, ja tu vzdy nakuknem.

Lily27272

S havinom to vyzera lepsie. Celkovo je pokojnejsi, uz sa neskrabe. Na sprej sa vzdy tesi :-D ...a ja sa tesim, ked uz bude znova zdravy. Nevsimla som si ziadne nove ranky, ale ak sa mu objavia nove "loziska", dam mu obojok dole. A este raz dakujem za uzasnu radu :-) Potom sa este ozvem.

D...a

No super. Aj ja pevne verim, ze sa mu ulavi. Ako sa chova, nemas pocit, ze je kludnejsi? Inac okolo usi a vobec na citlive miesta si mozes nastreknut aj na prst a lahucko mu to dat na ranu. Predtym ruky umyt, aby si nezaniesla infekciu. Ano, psi nemaju radi spreye, lebo to syci a boja sa toho.
Ja by som mu teraz dala ten obojok proti blcham dolu. Je to silna chemia a moc koznych problemov z toho psi maju. Si presvedcena, ze ho musi nosit? Mate ine zvierata, macky a pod., kde by mohol chytit blchu?

Lily2727

Dnes som konečne kúpila pantenol sprej. Dosť mu vadilo, keď som mu to striekala okolo ušiek a na ušká. Som zvedavá, či mu to upokojí pokožku. Verím, že áno. Na celej hlávke už má zápal a rany :(

Lily2727

Ďakujem ešte raz!! Zajtra utekám kúpiť pantenol sprej, už nech je náš chlpáčik zdravý. Dám vedieť ako to dopadlo.