Skoncim zle ak z gymnazia nepojdem na vysoku?

Príspevok v téme: Skoncim zle ak z gymnazia nepojdem na vysoku?
Fear1113

Dobry den, som prvacka, no ucenie mi velmi nejde a ani ma to nebavi. Jedine co mi ide je anglictina, ktoru mam velmi rada a chcela by som po strednej ist do Anglicka opatrovat starych ludi. Nechcem ist na vysoku, dalo by sa takto zit, opatrovat niekoho, cely zivot? Sebavedomia vobec nemam lebo ma mama uraza ze som chora, som chora pretoze mam vlastne nazory, vlastny styl obliekania,...). Poradte mi prosim, je vysoka vsetko?

celebrita facebooková

Ja som šťastná bez VŠ a aj budem :) Nechcela som ísť na VŠ a radšej som odišla do Rakúska. Tiež som nemala sebavedomie, lebo nás doma rodičia ponižovali, opovrhovali nami a nevážili si nás, manipulovali nami a nemali sme dovolené vyjadriť na čokoľvek názor, pokiaľ sa nezhodoval s ich názormi. Nerešpektovali naše názory a našu vôľu. Neustále sa nám snažili vymývať mozog rečami, že si želáme to, čo si v skutočnosti neželáme a že si neželáme to, čo si v skutočnosti želáme. Zážitok ako príklad: Mala som na gympli spolužiačku, ktorá bola šikovná a múdra, čistá jednotkárka. Mala bohatých rodičov doktorov. Po skončení g. nastúpila na VŠ, ale ju nedokončila a dnes robí v krčme na Slovensku. Moja šibnutá mater si vymyslela, že ona si želá, aby táto kočka odišla so mnou do Rakúska a začala poza môj chrbát splietať intrigy a klamstvá o mne, rozprávajúc, ako si ja údajne preveľmi želám, aby so mnou do toho Rakúska odišla. Môj foter do tej krčmy chodieval chľastať a neustále jej rozprával hovadiny, že ja som depresívna a plačem, lebo ona nechce so mnou odísť do Rakúska a vraj si veľmi želám, aby tam so mnou odišla. Rodičom vyleteli deti z hniezda, nemajú im už ako ubližovať, tak si vymysleli, že im budú ubližovať intrigami. Prišla som raz domov na návštevu k našim a postavili ma pred hotovú vec: Vraj ako už dotyčnú moju bývalú spolužiačku presviedčali, aby so mnou do toho Rakúska odišla: ja som samozrejme o ničom nevedela. Ja som mojim šibnutým rodičom vysvetlila, že si neželám, aby tam so mnou išla, lebo utierať starým babkám zasraté zadky, to nie je práca vhodná pre dcéru bohatých rodičov, ktorých v malom meste každý pozná, lebo sú doktori. A keby tam so mnou odišla, tak by to bola na ich rodinu hanba, že dcéra doktora toho a toho utiera zasraté rite rakúskym babkám, alebo pucuje zasraté hajzle v hoteloch. Utrpela by tým spoločenská povesť ich rodiny, čo si nezaslúžia, lebo sú to slušní, inteligentní a dobrí ľudia. Ona má ešte jednu sestru, ktorá vyštudovala právo. Jej rodičov by najviac potešilo, keby na nejakú VŠ išla aj ona, ale aby dokončila. Nech by hoci diaľkovo, to je jedno.To by aj pozdvihlo povesť ich rodiny. Presne to je to, čo by som si pre ňu dokázala predstaviť a čo by jej aj sadlo. A nie Rakúsko. Zatiaľ, čo mne môže byť jedno, čo kde robím, lebo našu rodinu aj tak nikto v meste nepozná. Normálne budem musieť zájsť do tej krčmy za ňou a vysvetliť jej, ako sa veci majú, že moji šibnutí rodičia splietajú intrigy proti mne a rozpvávajú o mne nepravdivé veci :) :):):)
Niečo som napísala do tejto témy: www.zdravie.sk

stastnablcha

vyska isto nieje vsetko.. ale hodne pomoze.. v statnom sektore napriklad mozes bez vysky mat strasne vela schopnosti, ale plat zufaly... dobra skola moze posunut .. a nielen kvoli učeniu a vedomostiam, ale aj kvoli zivotnym postojom a skusenostiam. ak ta bavi aAJ, tak sa ju uc a popripade vystuduj.. a potom sup do anglie .. ale ak budes moct prekladat, uzivi ta to:)

zdradca

Mesacny princ mas pravdu.
V dnesnej dobe je uz vyska o nicom./vid urady prace/ kazdy druhy vysokoskolak ak to prezeniem. Si dobra v angline,sprav si opatrovatelsky kurz, psycho kurz ako vediet pomahat starsim ludom a mas dvere otvorene. A ver viac zarobis ako kdejaky vysokoskolak. Dnes je vela umelo vytvorenych VŠ po ktorych ukonceni sa nikde nezamestnas,no mas titul,ktoreho v zahranici nikoho nezaujima a neakceptuje. Ak mas svoj ciel,vies co by si chcela robit,mas predpoklady tak mas vsetky + na svojej strane.
Gymko je nic a ak nestudujes prestiznu VS tak zase dalsie nic. Ci si bohata a mas znamosti ze sa rychlo zamestnas? Ak nie,tak na to kasli a zdokonaluj sa v tom co vies a chces robit.

Mesačný princ

m. - nie je podstatné čo vieš robiť, ale aké máš možnosti na to sa predať. Ak ich nemáš tak môžeš byť aj majster sveta a budeš na úrade práce.

b369

v živote je to všetko o sebavedomí a o tom ako sa vieš predať.. život vôbec ale vôbec neni o škole to len na Slovensku ide každý druhý človek na vysokú a potom je sklamaný že sa v odbore neuplatní..

pomocnica

Vysoká nie je všetko. A čo, urobíš si výšku a potom aj tak skončíš za pultom(v niektorých prípadoch, alebo robíš niečo úplne iné ako to čo si sa učila). Jazyk je všetko. Keď nevieš jazyk tak sa vo svete nepohneš! Pekne sa aj naďalej uč angličtinu a to, že ťa baví je skvelé. :)
Dá sa vpohode žiť aj bez výšky, ale výška je bonus. :)
A čo sa týka toho opatrovania starých ľudí, tak sa takto určite dá žiť aj celý život keď by ťa to napĺňalo, ale môžeš ešte popremýšľať, ešte máš čas, či by si radšej nebrala niečo kreatívnejšie. :)