chlieb malo obsahujuci psenicnu muku, ako sa vola?

celebrita facebooková

Hľadáš vyložene bezlepkový? Alebo bezpšeničný, v ktorom môže byť aj lepok? Ražný chlieb neobsahuje pšenicu, ale obsahuje lepok. Existuje ale aj taký ražný, ktorý obsahuje malé množstvo pšenice. Záleží od výrobcu, treba si to nejako zistiť. Môj tip: Rakúsko -> Hofer -> tam chodím na ražný chlebík. Bezlepkový chlieb dostaneš iba trvanlivý v sáčku niekde v DM, v bio obchodoch, v supermarketoch..., čiže s humusáckymi konzervačnými látkami, od ktorých môžeš čakať nanajvýš hnačku. Kedˇ chceš bezlepkový a nechceš riskovať hnačku a bolesti brucha z konzervačných látok, tak si ho radšej upeč doma. Pohánková múka je jedna z najlepších bezlepkových na pečenie. Dá sa aj z ryžovej, z prosovej a z kukuričnej múky. Quinoová, gaštanová a kokosová sú tiež bezlepkové. Normálne si vygoogliš recept, upečieš a máš. Bez rizika, že ťa priotrávia konzervačné látky.

SadP

chlieb malo obsahujuci psenicnu muku urcite nieje bezlepkovy, to je chlieb, ktory neobsahuje ziaden lepok, cize ziadnu psenicnu, raznu, jacmennu, atd...

ona sa pyta na chlieb, ktory ma maly obsah psenicnej muky. To je napriklad ze raznej muky je 80% a psenicnej 20%.

bezlepkovy chlieb je inak humus, este nezdravsi nez normalny, nikdy by som to nejedol.

SadP

Zalezi, kolko si ochotna za chleba dat. A ci Ti bude chutit. Ne-psenicne chleby chutia inak, psenicne su vacsinou najchutnejsie.

Ale ak chces, dobre chuti tento:
Razny chlieb 500g cerstvy, prva bratislavska pekarenska.
Ma cca 80% raznej muky. Zvysok je psenicna. Cena je velmi priazniva, 75 centov. Da sa aj zamrazit dobre chuti aj po rozmrazeni. V tescu ho casto zlavnuju na 35 centov, vtedy mozes nakupit aj viac chlebov do mrazaku a usetris.

Potom mas moskovsky alebo tak nejak, ale ten je krajany. Dostat ho v tescu aj Bille, medzi krajanymi. Mam pocit ze aj v kauflande.

Talianska pekaren robi aj 90% razny. Mne ale velmi nechuti. Ten som videl v Bille, a v tescu na kamennom.

Potom mas chleby z firmy, ktora sa vola Biopekaren. Ta narobi zdravotne najkvalitnejsie chleby, najdi si to na internete. Predavaju ich takmer v kazdom bioobchode. Vsetky su kvaskove, bez drozdia. Psenicna muka ak tam je, tak je bio a celozrnna. Vela ludom ale nechutia. Su dost hutne, tvrde, kvoli kvasku... ja som si casom na ne ale zvykol a teraz mi chutia pomaly najviac... najviac mi chuti spaldovy kvaskovy, taka kocka. Zaroven som si vsimol, ze mi najlepsie travi a je mi v crevach najmenej tazko po nom, zo vsetkych chlebov. Na tu chut si treba zvyknut ale po zdravotnej stranke uplne naj..

co sa tyka domacej vyroby chleba, to sa mi nechce, a vela ludom tiez nie. Navyse, piplat sa s kvaskom... to radsej kupim kvaskovy chleba, chleba je lacna polozka.

pomocnica

Opýtaj sa tej kamošky, ona musí vedieť ako sa volá nie? Alebo od niekoho to určite má a ten by jej to nepopísal takto... A je zvláštne, keď sa vyhýbaš múke a v tom chlebe je viac druhov múky, ale pšeničnej je tam málo...:D potom tam máš toľko múky ako v normálnom chlebe. Veď si rob sama doma chlieb a vieš presne čoho a koľko si tam dáš. :)