Ako sa k tomu postavit?

Príspevok v téme: Ako sa k tomu postavit?
Bandolera

Ahojte ludia, zacala som v novej praci ... Presvecil ma plat a hlavne dialka od domu, tak som teda nastupila... Mam za sebou len druhy den a hned v prvy den, ma zarazilo, ze moj priamy nadriadeny nieje v praci, ale moj kolega, ktory ma zauca mi povedal, ze aj tak to nevadi lebo nas manager sa nerozumie, nema vobec sajny ako sa v danom programe pracuje, neni som blba. ale je toho pomerne dost... aj moj kolega, co ma zauca sa smial, ze mam uz zapisanu pomaly pol pisanky a to mi ukazal tak 20%... zevraj kto sa vela pyta, vela sa dozvie, ale ja mam pocit, ze sa moc ten kolega do vysvetlovania nema, a bere ma skor ako taku otravu, najhorsie je to , ze je to prakticky jediny clovek, co ma vie do toho zasvatit... vela razy ked sa pytam na vec ktoru potrebujem vysvetlit ma odbije, ze to sa naucim praxou, no ok, leze mi bolo povedane, ze nakolko je obdobie cerpania dovoleniek, tak za dva tyzdne ostavam robit sama... A nalepsi gol je ten, ze odborne skolenie ktore sa kona pre novacikov sa kona az v SEPTEMRI !!!!.... no totalne kocurkovo v tej spolocnosti... hrozne sa bojim, co nastane, ked ostanem sama, nikto sa onic nezaujima, hodia ta do vody a plavaj... lenze ja som neni taky flegmos, ja sa snazim vzdy robit svoju robotu na 100% a neznasam, a chyta ma stres ked viem, ze tu danu pracovnu napln nezvladam :(((( ... Preto sa snazim ucit sa vsetko naraz, vsetko chcem vediet, ale to je nemozne po dvoch dnoch... a furt nad tym rozmyslam az ma hlava boli... strasne som z toho nestastna neviem ako sa mam na to psychicky pripravit, pomoooc :(

Bandolera

Dakujem vam, za vase reakcie :). Zajtra ma caka treti den, tak sa modlim, aby som vyuzila svoje poznatky, a za tieto dni volna sa mi to ulozilo do pamati a dufam, ze zas sa naucim nieco nove... Veru, ja si to uvedomujem, ze nemozu odomna ocakavat extra vykon, preto sa budem snazit trosku uvolnit, lebo naposledy som mala z kolegu pocit, ze sa mu moja iniciativa zdala otravne prehnana. Dakujem ti MP za vystrahu, netvrdim ze mi nehrozi nejaky pruser, ale ako ma upokojuje kafe, nikto kvoli tomu nezomrie a to som si ista :-D, no jedine tak ja keby ma z toho stresu porazilo, ale verim, ze dovtedy sa co to este zaucim a ked bude nieco akutne este budem mat po ruke na linke support a zevraj su v compe nejake manualy, tak snad sa ich do vtedy naucim vyuzivat :-D... myslim, ze ma vase reakcie trosku ukludnili, pomohli ste mi.. Este raz dakujem :)

Mesačný princ

Len aby ti nevznikla nejaká strata alebo škoda, ktorú budeš splácať ešte ďalšie 2 roky tak ako sa to stalo mne.

Dávaj si na toto pozor!

Ak človeka vezmú do nejakej práce, tak očakávajú nie 20% ale aspoň 90% že sa danej problematike rozumie a vyzná sa. Tak neviem.

Ani pokladníčka v nejakom supermarkete si nemôže dovoliť spraviť manko 2000 euro a povedať, že sa len zaúča.

Tvoje obavy sú opodstatnené a v tej firme je pekný bordel. Ak ťa tam nechajú pracovať samostatne prvé 3 mesiace, tak by som zmenil zamestnanie, pretože bez školenia a potrebnej pomoci sa môžeš veľmi ľahko dostať do problémov.

kafe

nikto učený z neba nespadol. No bože, tak budeš svoju prácu robiť na 40%, no a? Zrúti sa kvôli tomu svet? Nie. Nezrúti. Ani ťa nevyhodia, ani pokutu platiť nebudeš. Alebo niekto kvôli tebe zomrie? To je predsa úplne normálne VŠADE, že nováčik robí svoju prácu horšie, pomalšie, s chybami oproti niekomu, kto je už vo firme dlhšie. Ani ty si nevyskočila mame z bruch a nevedela si hneď chodiť a čítať a starať sa o seba sama.. všetko potrebné si sa naučila POSTUPNE. A nejaký čas to trvalo.

Tak prestaň hysáčiť, si človek ako každý iný. A aj ty sa musíš učiť, aj ty musíš svoju prácu robiť najprv na 20%, potom na 50 a ku stovke sa dopracuješ postupne. Svoju prácu chceš robiť dobre, to je fajn, ale čím viac budeš stresovať, že to musí byť perfektné hneď a okamžite, tým viac chýb urobíš. Si človek a máš dovolené robiť chyby. Z nich sa budeš učiť a predstav si, aj tak ich sem - tam budeš STÁLE robiť. Nikdy nebudeš bezchybná. To chce kľud, nejak to prežiješ. Čo budeš vedieť spravíš dobre, čo nebudeš, bude urobené na figu.