Tehotenstvo a fajcenie :(

Príspevok v téme: Tehotenstvo a fajcenie :(
Mamička25

Ahojte, potrebujem poradit. Meska mi to a posledne dni vsetky testy ukazuju pozitivny výsledok. So snúbencom sa tesime, aj ked sme planovali rodinku az po sadbe. Problem je ten, ze ja som fajciarka, planovali sme, ze po svadbe prestaneme obaja fajcit a az po pol roku sa budeme snazit o babo. A teraz sa dostavam k jadru otazke, z okolia, clankov, atd. kazdy vravi/pise inak - jeden nazo je, ze fajciarka ak zisti graviditu ma v tej sekunde prestat, druhy nazor, ze nesmie naraz, ale ma znizovat pocet cigariet postupne. Neviem, ktory je spravny :( k lekarke som objednana az o dva tyzdne. Co radite vy ? Nechcem svojmu malickemu ublizit.

Emily opat

Prestávať postupne sa radí úplným závisláčkam, čo ty podľa toho čo píšeš, nie si. Takže sa na to fajčenie vykašli a choď si kúpiť do lekárne kyselinu listovú ak ju ešte nemáš.
A prestať by mal aj tvoj priateľ, fajčenie okrem x negatív zvyšuje aj riziko náhlej smrti novorodenca.
Okrem toho tehotné s cigaretou v hube sú na grc.

Mamička25

Ďakujem za linky :) fajčila som tamkokolo10 cigariet denne, od kedy som zistila, že som tehotná, tak 3 denne mne nerobí vôbec problém prestať, len všade v každom článku čo som čítala píšu inak a obe verzie dávajú zmysel. Preto som sem napísala, že neviem, podľa ktorej sa mám riadiť, niektorých bolo napísané, že prestať okamžite, v iných, že v žiadnom prípade, že sa musí postupne.

0vecka

zaujmave ze ked sa jedna o napr nejaku SMSku v mobile tak okamzite sa najde 500 komentarov a ked sa niekto nieco realne pyta tak nikto nic....

Tu si este mozes precitat o negativnych dosledkoch fajcenia pocas tehotenstva mozno t ato lepsie motivuje:

en.wikipedia.org

0vecka

otazne je kolko fajcis a ci s tym vobec dokazes seknut... imho mala by si s tym seknut ak fajcis nejako tak ze do 10 okamzite.... fajcenie zvysuje rizika potratu a defektov navyse deti fajciarov maju nizsiu porodnu vahu....ale je to na tebe akp sa rozhodnes...