Môžem si otvoriť lekáreň ak nie som lekárnička??

pedag

A ako môžeš byť lekárnička? Ja mám lekárničku len v aute, ale čo ma posledne zastavil policajt (na papiere sa nepýtal, vedel, že mám papiere), tak mi povedal, aby som v prípade nehody neaplikoval obsah lekárničky na ranu obete, lebo vraj a neviem prečo, tú nehodu by síce mohol prežiť, ale ošetrenie rany nie, musel by mať vraj z Pekla šťastie.

Hviezdy

Lenže celebrita facebooková tu sú krčmy všade v okolí, aj ked si myslím, že by chodili do nej aj tak :D ale ja by som nestrpela tých ožranov takže tak isto by som tam nemohla pracovať a potrebovala by jsem zamestnancov

celebrita facebooková

Je to celé komplikované. Tak ja by som určite lekáreň neotvárala, pokiaľ by som nemala vyštudovanú tú farmáciu. Dnes je ťažká doba a hlavne, kto si otvorí lekáreň, tomu sa oplatí, aby to aj sám mal vyštudované a riadne tam pracoval aspoň 8 hodín 5x za týždeň, čím zastúpi jednu pracovnú silu, tým pádom zamestná o jedného zamestnanca menej, nakoľko to aj sám robí a aj to sú slušné peniaze, čo takto ušetrí, že nemusí platiť zaňho tie nehorázne vysoké odvody a dane, lebo nejde len o plat. Asi by som fakt radšej zvážila tú krčmu. Otvor krčmičku, daj vedieť, kde si a prídem si potom k tebe vypiť :)

Hviezdy

Hmmm... neviem, neviem
Nemám s tým žiadne skúsenosti v tomto obore absolútne...a že vraj je to niekolko milionov treba na začiatok na vybudovanie lekárne

Nonny

Nepoteším Ťa, mne ako absolventovi pred 2 rokmi núkali plat 1.400 eur. Je to síce lekáreň z jedného reťazca, ale ani v súkromnej by to nemalo byť horšie.

Hviezdy

Aha... no sestra mi študuje za lekárničku ale zatiaľ len 1. rok takže to nie je isté, že bude lekárnička. Lenže sa bojím, že by som to nevládala všetkých vyplácať. Aj ked si myslím, že by tržby ,ali byť dobre ale človek niekdy neviem, ved predsa bude mi treba aspoň 2 lekárnikov (keby mal jeden z nich dovolenku, alebo niečo) a jedného hlavného. A lekárnici dostávajú podla mna aj 1000 eur vyplatu, a ten hlavný by musel dostávať viac

Nonny

Áno, môžeš prevádzkovať lekáreň, s tým, že majiteľka budeš ty, ale ako zodpovedného vedúceho môžeš mať len lekárnika s praxou. Pokiaľ bude lekárnik PN, príp. bude mať dovolenku, musí zostať lekáreň zatvorená.

Hviezdy

No samozrejme, že by som tam mala zamestnancov (lekárnikov, lekárničky) veď ja by som ich nepredávala.

A nie je to podľa mňa primitívna otázka, pretože ja tento "cieľ"/"nápad" nemám dlho, len dnes mi napadol :) :D ale poznám naozaj dobré miesto kde by sa tá lekáreň uchytila a viem, že by som mala tržbu. Len či sa to môže..