Prosim Vas,chcel som sa spytat ci niekto neviete o aku chorobu sa jedna a co mame robit. Ujo ma stale strach,stale si kontroluje veci(skor by som povedal ze stale na nas vykrikuje aby sme mu to skontrolovali),krici na cely dom,vzdycha a to cca 10-12 hodin vkuse.Bolo obdobie kedy vstal o 2-3 postavil sa do stredu domu a krical,ze nieco urobil a neislo to zastavit . Prosim pomozte . Ps:lieky nepomahaju (skor by sme povedali,ze ani pani doktorka nevie co mu je)
Kričanie,obavy
Nejaký druh obsesie, psychiatria, urýchlene.
Niekedy treba skusit viac doktorov. A pozriet sa na problem z viacero stran.
súhlasím, vezmite ho na vyšetrenie- psychológ a psychiater. Neviem, koľko má rokov, no asi nebude jednoduché ho presvedčiť aby šiel, ak je podozrievavý. Získajte si jeho dôveru a uistite sa v nej, že vám proste verí a hovorte s ním ako so seberovným a povedzte mu pokojne, že máte obavy o to,čo sa deje, že vám na ňom záleží a nie,že si myslíte, že je nejako chorý na hlavu a podobne. Len, že by ste ho radi vzali k doktorom, aby sa na neho pozreli a pomohli vám ho lepšie chápať a lepšie si spolu nažívať. Odborníci už budú vedieť, čo s tým a ako vám pomôcť ;)
Cez internet sa nediagnostikuje, človeka treba vidieť a porozprávať sa s ním a okolím osobne, aby sa správne určil postup pomoci.
Moireal sak pise ze berie lieky takze u lekara asi boli....
Moze mat obsedantnko-kompulzivnu poruchut, tzv. nutkave spravanie, pripadne nejake halucinacie. Urcite by som ho vzala k doktorovi, potom psycholog a nasadila by som mu lecitin na precistenie ciev v tele a mozgu, upchate cievy v mozgu vedia vela "srandy" narobit. Ale jednoznacne smer doktor. Lebo toto same od seba neodide.