Dobrý deň,
mám 31 rokov. V polovici januára 2015 (pred 1,5 rokom) ma začalo trochu bolieť brucho hlavne úplne vpravo dole. Iné ťažkosti som nemal. V polovici februára 2015 mi bolo robené CRP, krv, moč, sonografia. Všetko bolo v norme, zistili mi iba zväčšenú pečeň na ktorú beriem Silymarin z pestreca mariánskeho. Na gastreontorológii sa zamerali iba na odbery krvi na tú zväčšenú pečeň. A ešte občasná teplota do 37,3 C. Stolica bez problémov. Výnimočne sa mi mierne bolesť prenášala na pravo aj vyššie a do pravého boku.
Potom to prešlo a tuším koncom mája 2015 mi opakovane robili krv, moč, CRP s rovnakým výsledkom. Pred 9 dňami (3. 7. 2016) sa mi však znesiteľná bolesť na bruchu vpravo dole vrátila, občas namiesto toho vľavo cítim. Odvtedy mám stále teploty do 37,3 C, a teda aj únavu, ale jesť mi väčšinou chutí. Prikladám si ľadové obklady z lekárne.
Tak som dnes išiel obvodnej (zastupuje iná kvôli dovolenke) a na budúci týždeň som objednaný na RTG s kontrastnou látkou. Chirurg mi však povedal, že to nie je spoľahlivé vyšetrenie - že takmer nikomu sa tam appendix nezobrazí a po laparoskopickej operácii sa často zistí, že appendixu nič nebolo, že bol vybraný zbytočne. Nerobil mi vyšetrenie per rectum.
Po kontrastnom RTG ma (po roku a 5 mesiacoch) znova pošle na sono. Je možné, že teraz by sa tam už na appendixe niečo zistilo? Na internete som sa ešte dočítal, že aj CT či magnetická rezonancia sa môže spraviť, aby sa zistilo kde je problém. Náhodou neviete aké sú v Bratislave čakacie doby a, keby ma tam náhodou poslali, že aký je tam postup (treba napr. úpravu stravy či klystýr)?
Naozaj by nepomohli žiadne antibiotiká (tabletky)? Ak by som znova išiel na gastreontorológiu, tak to by ma už poslali na kolonoskopiu? :-O Z tej sa tiež dá zistiť či je to chronický appendix (zápal "slepého čreva")?
Za Vašu odpoveď vopred ďakujem.