Dobrý deň,
chcela by som sa spýtať, či by mi niekto vedel poradiť ako získať, už zaplatený tovar od firmy Zepter?
Objednala som si od nich odšťavovač, na splátky. Splátky mi rozpísali na zmluvu, snažila som sa ich dodržať, hoci raz som sa omeškala a firma mi hneď poslala sms upomienku. Lehotu splatnosti som dodržala, tovar mi nebol dodaný. Dôvod: vraj tovar nevedia dodať včas a musím počkať kým dostanú tovar.
Som dosť vytočený, lebo odšťavovač nie je vôbec lacný, okrem toho, čo som počula, ani nie je taký kvalitný ako sa hovorilo, ja som sa omeškala raz a už ma upomínali, hoci som sa jasne vyjadrila, že nemienim od firmy rešpektovať sms ani žiadne maily a oni mi teraz oznámia, že tovar mi nedodajú. Od kamarátky som počula, že oni sa omeškajú aj 30 dní a aj viac. Čo mám robiť? Dá sa to nejak zrušiť, alebo čo? Bojím sa, že nedostanem vôbec tovar.
Ďakujem za pomoc a radu.
Zepter - ako získať od nich tovar
To ako si platila splatky za tovar ktory si nemala?
Nie je to divne trochu?
Pravopis ma pravdu. opravte si gramaticke chyby
Toho, že nedodajú tovar sa báť nemusíš, to som ešte nepočula, že ak bol tovar zaplatený, tak by ho niekto nedostal. To, že meškajú s dodaním a niekedy je s nimi problém už áno.
O tej kvalite odšťavovaču neviem, ale drahý je a to aj niekoľkonásobne predražený, teda čo som ho videla ja. Kvalita u nich už pokrivkáva, už nemajú také výrobky ako predtým. Mám od nich vysávač za takmer 2 tis. eur a nestojí ani toľko ako pár eurový z Kaufu.
Ak ti nedodajú tovar dlhšie, môžeš odstúpiť od zmluvy a sú ti povinný vrátiť peniaze. Takisto ak by ti dodali iný tovar, alebo ponúkli, môžeš odmietnuť. Dokonca viem od jednej známej, že nemusíš zobrať ani tovar v inej farbe, alebo ak je iný dizajnovo. Ja som mala ten problém s kávovarom, chcela som ten pôvodný a teraz mám tú kocku. Samozrejme nepáči sa mi, tak ho ani nepoužívame. Povedali mi, že ak tak rýchlo menia dizajn, alebo výrobky, tak sú zrejme nekvalitné, alebo porušujú opakovane zákony a odkopírovali nejaký výrobok, napr. aj odšťavovač je odkopírovaný.
Blbé pripomienky by ste si naozaj mohli ušetriť a navyše neopodstatnené.
Od zmluvy je podľa mňa možné odstúpiť, nakoľko nebola jednostranne dodržaná a oni nedodali včas tovar po uhradený sumy. Už to, že požadujú zaplatenie celej sumy vopred je podľa mňa dosť rizikové. Takto firma užíva Tvoje peniaze a Ty nemáš nič. Navyše ak je spoločnosť s. r. o., tak v prípade bankrotu garantujú len výškou svojho vkladu, takže by som dnes už len tak žiadnej firme neplatila a to ani firme Zepter.
No, z tvojho príspevku vôbec nie je jasné, či si muž alebo žena, takže by bolo na mieste opraviť príspevok a ozrejmiť situáciu.
Je to preklep.