Citim sa uz velmi dlho psychicky zle. Myslim si, ze trpim socialnou fobiou a vyhybavou poruchou osobnosti. Mam velmi nizke sebavedomie a plno komplexov. Neviem mat rad sam seba, prijat sa taky, aky som. Snazim sa s tym bojovat uz dlho, posledny rok som zacal cvicit, chodit viac do spolocnosti, nadvazovat kamaratstva a pod. Aj napriek tomu, ze priznaky su mozno miernejsie, stale citim, ze prava pricina sa neodstranila, ze mam v sebe stale kopec blokov, ktore ma limituju v kazdodennom zivote. Mozno to ma suvis v detstve, kedy som zazil par pre mna neprijemnych situacii, ktore som nevedel spravne spracovat mojim detskym uvazovanim.
Trpi kvoli tomu najma moj lubostny zivot. Nikdy som nemal vztah aj napriek tomu, ze mam 30 rokov. Mal som prilezitosti, kedy som mohol zbalit zenu, citil som, ze je zaujem aj z druhej strany, ale tieto problemy mi v tom vzdy branili. Akokeby som sa hanbil prejavit svoje city, mam v sebe nejaky blok, ktory mi to nedovoluje. Neviem sa pri dotycnej uvolnit a byt vtipny.
Chcel by som vas poprosit o radu, mam navstivit psychologa alebo psychiatra? Popripade je nejaka dobra literatura, ktora by mi vedela pomoct? Specializuje sa na taketo problemy v Bratislave nejaky odbornik, ktoreho by ste mi vedeli odporucit?