Ahojte,ani neviem kde zacat,ani som nikdy nepisal na niaky forum,a tak vyskusam co ak nahodou mi bude vedie niekto pomoc.
Takze som muz vo veku 35 rokov ,trocha postihnuty,,ale zijem ako zdravy,chodim von sem tam,pracujem a atd atd,a moj problem je ze som v poslednej dobe som sám,osamelý.Moj zivot bol fajny ,kamosi priatelia a tak,lenze v poslednych rokoch sme sa oddialili,kedze kamosi maju priatelky,alebo manzelku,uz len zriedka sa vidime,a tym padom som zostal "sam".chodievam uz len sam von sem tam,ale je to zle,blby pocit,ze sedim jak smetiak sam niekde,kedze som aj trocha hanblivy,nie velmi komunikativny,a nie velmi spolocensky ,tazko si k sebe pustam novych ludi,a ked ma pochopia,tak sa da inak celkom fajn porozpravat vraj,len aj ludia pozeraju po mne ze"nepatrim do ich kategorie",je to proste na prd.moja otazka znie,ako predist tejto depresie,co mam robit,ano pocul som aj ze nech si najdem priatelku,ale vmojom pripade je to tazke,zeny su vyberave.a doma zas by som nerad bol cele dni,len sam ist niekde ma uz moc nebavi,alebo ...neviem co mam robit,cim sa zaoberat,alebo nech mi poradi niekto kto zije takto sam a ze aako to zmenil,ci sa to da zmenit?niekedy som cele dni ticho,lebo sa nemam s kym porozpravat,a cez internet sa zoznamit?z toho mam len zle skusenosti,zial.
za radu pekne dakujem !
Osamelost?
No tie zoznamky internetové si písal, že máš zlé skúsenosti tak neviem...či to ešte chceš skúsiť. Ale nevzdávaj sa :) S príspevkov usudzujem, že si normálny chalan tak je podľa problém len v tom, že si nie veľmi komunikatívny ale aj takí ľudia musia byť ale skús sa premôcť. Možno je to tým, že máš to postihnutie a to ti berie sebavedomie a odvahu...a čo napríklad sociálne siete? Instagram, facebook? Máš? Tam sa tiež dá zoznámiť a je to možno aj lepšie ako zoznamky, pretože vidíš aké statusy dotyčná/ný pridáva ako čo komentuje a môžeš si o ňom/nej vytvoriť ako taký obraz :) veľa šťastia
Miki-to je v tom ze nie som sportovy typ,a chodievam von do podnikov,len ako spominal,ludia na mna kukaju ako keby som nebol,ale tak skusim asi citanie vonku a neviem no.
EElisa neboj,chapem ta :) a o praci sa bavit tu nebudem,ale nie kolektivna,a to je v tom asi ze si tazko k sebe pustam ludi ...... stacila by aj osoba zz ktorou by som si aj dopisoval len
Ale... veď nebuď taký skeptický. Určite by sa našla slečna, ktorá by sa s tebou rada spriatelila, možno by s toho nebol priamo vzťah ale aspoň kamarátstvo. :) Tak skúšaj aj v práci, nehanbi sa tým nič nedocieliš. V akej práci pracuješ? Pracuješ na pracovisku sám alebo v kolektíve? Ak v kolektíve určite sa všetci ako tak poznáte a vieš približne s kým by si si sadol. Za skúšku nič nedáš. A nekážem ti hneď niekoho pozvať na rande ale snaž sa nejak privravieť aj chalanom nie len babám, chalani možno nie sú taký "výberaví" na kamarátov ako ty píšeš :) POZOR: nemyslím to ako vzťah s chalanom!! len nadviazať kamarátstvo :))
No je to jednoduché, staň sa pánom svojho života. Urob si rozpis týždňa, ktorý budeš dodržiavať. Nájdi si koníčky, vstup do klubov. Napr. aj v kluboch (športových,či spoločenských) môžeš spoznať veľmi veľa ľudí. napr. bol som kedysi uzavretý ako ty, len mal som vždy priateľku. Pridal som sa do 2 kluboch, čím som urobil program na pondelkové,utorňajšie,štvrtkové a dnes poznám už vyše 40 ľudí... V iné dní idem na plaváreň, prejsť sa po meste a tak...
nie,a moc sa pchat do inej partie nechcem,a miladruha slecna,si predstav ze si nenamyslam vobec,a ja si myyslim,teda aj vidim,ze zeny vmojom su vyberave,a cim dalej,tym je to horsie
Osamelýjoker ja som si tvoj príspevok prečítala dosť pozorne, lenže usúdila som, že ak už majú deti, manželky, priateľky, že s tebou sa už nestretávajú, čiže to kamarátstvo nie je to, čo predtým. Mala som na mysli, či nemáš aj iných kamarátov okrem tých už "zaneprázdnených".
nerozumiem, že ženy sú vyberavé, to akože si nejakú oslovil s úmyslom, že sa s ňou chceš stretávať a ona ti priamo odpovedala, že nie lebo medveď alebo si len ty namýšľaš, že ak nejakú oslovíš tak ťa odmietne, pretože v tvojej vekovej kategórii už ženy nešpekulujú ako žid v prázdnom sklepe ale ak je muž bežne slušný a čestný stretávanie s ním neodmietajú
kamaratov mam,ale ako som spominal,uz maju svoje ....... precitaj si este raz moj problem poriadne :)
asi zostanem uz navzdy sam :)
Práve preto sa pýtam, že nemusíš sa tým záľubám venovať sám ale s nejakými kamarátmi, ktorí majú podobné koníčky. Viem, že v tvojom prípade je ťažké nadviazať s nejakým človekom kontakt, keď ako píšeš, si hanblivý a nekomunikatívny. Ale nemáš vôbec žiadnych kamarátov? Absolútne?
pracoujem,aj medzi ludmi pracujem,ale ako som vravel,nie som moc komunikativny a ani spolocensky,zaluby?fotenie,cestovanie,atd atd,ale sam ma to nebavi moc,prečo sa pytas?