Neviem povedať R, ako sa to naucit? Na logopedii som bola a nic, neviem to. Ak neviete povedať R, ako povedate slova s R? Ja L namiesto R a je to vela pocut. :( Mate to takto tiez niekto? :)
Viete povedať R? Ja to neviem...
Ja tiez neviem a vobec ma to netrapi ba niektori ludia mi hovoria ze to je zlate. :D
ja tiez ne a preto komunikujem 80% v anglictine
Ani ja neviem povedat R ale ved to nieje ziadna kataatrofa. Su daleko horsie problemy a vekom sa ti to zlepsi. Ja som zase nikdy nevedela povedat slovo CHCEM. Vzdy som hovorila chťem.
vieme bez prolbééémov
Najlepšie sa to učí na slovách, kde po "T" ide "R". A miesto toho "R" hovoriš "D".
Najlepšie sa nám osvedčilo slovo TRNKA. Rýchlo a dlho opakuj "tdnka, tdnka, tdnka" to treba cvičiť nejaké obdobie - týždne.
Deti to zvládli takto :)
Skus si o tom precitat nieco na nete alebo ja neviem..Ja osobne na tvojom mieste by som si z toho nic nerobil.Netrap sa nad takymito zbytocnostami su na svete aj ovela horsie veci ako mas ty.A TAKY CO IM TO JE NA SMIECH LEN UKAZUJU AKE MAJU IQ.Takych ludi proste nepochopis du to dementi a netreba sa nad takymi pozastavovat.Aj ja sa zajakavam ale treba sa stym naucit zit a nad debilmi sa len pousmiat a ist dalej nestoji to zato sa rozculovat nad niekym a nicit si zdravie.Proste to neries nemysli nato netrap sa a uzivaj si zivot! :)
treba zmenit logopeda
To ešte nič. Ja keď som bola malá, asi 4 roky alebo tak, tak som sa učila r ,ako som si hovorila, že ryba, rak... Ale nevedela som to a namiesto r som hovorila L. Ale to nie je všetko. Naučila som sa ho...vpoho. Potom asi v 9-tich ma poslala doktorka za logopedičkou, že zle hovorím. Že zle hovorím L. Ona ma tam skúšala z rčka, to som vedela perfektne. Ale L som hovorila tak divne, jazyk som dole dávala. Bola som presvedčená, že všetci to hovoria zle len ja dobre. Ale vysvitlo, že nie. :D už viem obidve. :D takže som nevedela r a namiesto neho som hovorila L a aj to zle. :D
ja som to dlho nevedela teraz v ramci normy :D
dost ste hnusni, sa vam smeje, snad vam to karma vrati az nieco take existuje...