Skrecok ma kusol

Príspevok v téme: Skrecok ma kusol
Kika2812

Ahojte mam dzungarskeho skrecka uz skoro 7 mesiacov (samcek). Od kedy som ho kupila tak je v klietke sam, no myslim ze to nie je problemom. Prve tyzdne boli tazke no zvykol si namna .. Ked som ho mala uz pol roka tak zacal obhryzat klietku. A bolo mu jedno kedy. Ked ju hryzol v noci tak som mu buchla po klietke aby siel spat, no nesiel, tak som ho buchla viac krat. Az sa nakoniec skludnil. A raz ked som ho chcela zobrat na ruku tak ma jemne kusol (bolo to prvy krat). Odpustila som mu to. Jedneho dna sa splhal po klietke a ja som mu tam dala ruku aby nespadol (robila som to skoro stale, bala som sa aby si neublizil) ked zrazu sa mi zakusol do prsta tak silno az sa mi spustila krv. Nechapem preco to spravil. Jedlo aj hobliny mu menim pravidelne , a vodu v napajacke tiez. Mozno to bude tym ze mam nalakovane nechty, alebo mu nieco je no niesom si ista. Za kazdu odpoved dakujem :)

Kika2812

Dakujem vsetkym za odpovede. No bohuzial mi skrecok 21.07.2016 (stvrtok) poobede zomrel .. Presne v den ked mal 7 mesiacov :'(

Pekno

Ja som skrecky ani mysi nikdy do ruk nechytal..nech ziju pekne..moj pach poznaju tak neni co riesit :-)a nie nerozmnozujem ich

Kika2812

Ja chapem ze skrecok je nocne zviera ale nechapem preco ma zrazu skrecok tak silno kusol. Teraz aj ked ho chcem len pohladkat tak ma kusne. A ruky mi nevonaju po ziadnom jedle. Nechapem tomu zrazu je agresivnejsi. Nikdy sa tak nespraval.

celebrita facebooková

My sme kedysi chovali škrečka v akváriu. Bolo síce dosť vysoké, ale náš malý si v noci nahrabal všetky piliny na jednu kopu, vyliezol odtiaľ a spadol asi z metrovej výšky, nič sa mu nestalo. Cez dierky vošiel do perináka, rozhrýzol vankúš a vošiel doňho :), po celej izbe lietalo perie :), čo sme sa ho o tretej ráno snažili z toho vankúša vybrať :)

celebrita facebooková

Škrečok je nočný tvor. Určite si si všimla, že takmer celý deň prespí a v noci je aktívny. Všetky škrečky v noci ohrýzajú klietku, tancujú okolo klietky, škriabu sa hore. Ale nemusíš mu tam strkať ruku a nemusíš sa báť, že si ublíži. On si neublíži a vie, čo robí. Je to celkom inteligentné zvieratko, aj svoju klietku tak si vie rozdeliť tak, že v každej časti klietky vykonáva niečo iné. Do jedného "šťacieho" kúta chodí "na malú", do iného "spacieho" zase chodí spať, do iného "žracieho" žrať, no v noci budeš tak, či tak počúvať šramot, šuchot, to sa už nezmení, zvykneš si. Mňa zvykol škrečok pohrýzť len vtedy, keď mi voňali ruky od nejakej mrkvy, od zeleniny. On to tam zacítil. Alebo keď som ho vyrušila, prekvapila, dostala "do šoku" a ako decko zobudila, tak napríklad aj vtedy. Keď ho chceš vybrať z klietky a pohrať sa a ním, tak najlepšie je urobiť to vtedy, keď ho vidíš, ako sa večer po zotmení "pýta von", to znamená, tancuje okolo klietky a stojí pritom iba na zadných, prednými labkami chytá klietku a krúži okolo nej. Vtedy by ti nemal ublížiť, vtedy čaká, že ho vyberieš von a pohráš sa s ním. Treba rešpektovať jeho nočný život a nechať ho cez deň, nech sa vyspí. Aj cez deň ho môžeš vidieť v bdelom stave, ale len na chvíľku, kým si zapapká a vykoná si potrebu, lebo v skutočnosti je aj vtedy unavený a ťahá ho to na spánok. Ale myslím si, že toto už máš asi odpozorované. Keby si sa chcela pred kamoškami pochváliť svojim škerčkom, ale v noci ich k sebe ťahať nechceš, tak môžeš natočiť so smartphonom nejaké veselé videá a potom im ich ukázať. KeĎ ale urobíš niekedy v noci riadnu párty, tak škrečok sa ako nudný spachtoš určite správať nebude a predvedie sa, čo dokáže, dá o sebe vedieť a bude sa tešiť vašej pozornosti :) a ukáže vám, že on sa vie zabaviť aj bez alkoholu :) to ešte uvidíte, že ako :)

skrecok22

:D

Ja som teda skrecka nechoval, ale myslim ze ten tvoj je uplne v poriadku. :) To nie su moc spolocenske zvierata vhodne na nejake maznanie a maju dost cholericku povahu. :) A ked lozi po klietke tak ho chytat nemusis, pohybovat sa vedia celkom dobre. :) Ale ked uz ho mas je pekne ze sa o neho dobre staras.