Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Peniazky a vztahy

Príspevok v téme: Peniazky a vztahy
pedro11

Ahojte, je podla Vas ok ked si jeden surodenec neche cele poistne plnenie po druhom - zosnulom surodencovi ? bolo to sice na neho napisane (vraj) ale asi len z dovodu ze zosnuly surodenec necakal ze to bude aktualne (mlady clovek) a asi ho to tam napisal z dovodu ze mu odporucil kamaratku ktora s nim spisala poistku (darmozraci financni poradcovia). Rodicia su sklamani cakali ze to bude napisane na nich a spravodlivo to rozdelia medzi vsetky deti, no zakazali o tom hovorit, som podla Vas nespravodlivy ked mi to vadi a uz sa nedokazem normalne bavit so spomenutym surodencom?

adr1a.

Pedro. Stalo sa. Uprimnu sustrast. Peniaze boli su aj budu. Len nas (ludi) tu nebude. A byt tym surodencom co zdedil tu poistku, tak by som uhradila vsetko v spojitosti s jeho pohrebom karom pomnikom ai co taky pohreb vsetko okolo toho pohlti, obnasa, lebo dnes su to uz vydavky ako pomaly na svadbu. Je hrozne ak rodic prezije svoje dieta. Ak su rodicia starsi, sporia si uz pomaly na vlastne pohreby (aby raz ich deti nemali este aj s tymto vydavky naklady). Takze by som tymto isto rodicov ani nezatazovala. Ked je clovek mlady tak nerozmysla, ze zajtra tu uz nemusi byt. Mozno aj brasko takto rozmyslal, ze je to iba formalita a musel tam (do poistky) niekoho uviest (aj kvoli veku neuvadzal rodicov, lebo si logicky myslel, ze on prezije rodicov).

kafe

pedro, na vzťahy medzi súrodencami som sa pýtala, nikde som nepísala ako to medzi vami je. A je normálne, že k niekomu má súrodenec bližšie a k niekomu nie až tak blízko. A stále to môžu byť pekné vzťahy.

Princíp je jednoduchý. Čo si nadobudnem JA, to MáM. A to aj môžem dať, komu chcem. Prečo ti to príde nespravodlivé? Rodina funguje inak s malými deťmi a inak s dospelými. Ty chceš, aby ste stále fungovali ako keby ste boli malí. Ale vy, súrodenci ste už všetci dospelí a ako si život zariadite, taký ho máte. Zosnulý spravil nejaké rozhodnutie a mohol by si to aspoň trochu rešpektovať. Ty sa ani nemusíš deliť, nikto ti nič nezobral, stačí keď to bráchovi/segre dopraješ a nech si užíva.
Ja mám poistku písanú na dvoch ľudí. Ty si svoju poistku napísal na koho? Na jedného z rodičov? Ale to je tiež nespravodlivé (z tvojho uhla pohľadu). Že máš poistku je fajn, keď ťa nepotešil súrodenec, aspoň ty potešíš niekoho iného.

Väčšinou to v živote funguje tak, že ak zomrie mladý človek, zostane len veľká bolesť v rodine. Vo vašom prípade zostal aj nepatrný bonus - peniaze z poistky. Keby ťa sralo, že si to užíva frajerka/frajer, niekto cudzí... ty sám by si dokonca polovicu doprial súrodencovi. Ale prečo nedopraješ súrodencovi nech si to užije všetko? Čo je na tom zlé? Tak si to zosnulý želal. Že by si rodičia želali niečo iné, šak tiež uvidíš ako vás podelia, keď oni zomrú. A možno to tiež nebude "spravodlivé" (lebo tebe dajú viac napríklad). Ale so svojim majetko si jednoducho môžu robiť aj oni ČO CHCÚ. Je to ich právo. Rovnako ako právo tvojho brata (segry) napísať poistku na súrodenca. Keby napríklad nezomrel ale by nejakú sumu peňazí súrodencovi jednoducho DAL (a tebe nič), tiež by si špekuloval o princípe a ako by to malo v rodine byť?

"jedna vec je sa pred ostatnymi prezentovat ako dobry clovek a druha sa tak chovat " :D :D ak si dobrý človek, potom tie peniaze VLASTNEJ POKRVNEJ RODINE dopraj a aspoň sa normálne bav s dotyčným. Jeden brácho ti zomrel a baviť sa s ním už nemôžeš. Aspoň s tým žijúcim si pestuj dobré vzťahy. Nikdy nevieš, aký balík peňazí vyhráš, zarobíš alebo ti spadne z neba o 5 rokov a nebudeš sa s ním musieť vôbec deliť.

mudrasova

malo by vyzerať ale nevyzerá, v takýchto prípadoch sa ukazuje ako ktorá rodina naozaj funguje, brat odkáže svoje peniaze súrodencovi, ktorý pre neho viac znamenal (možno sa mu viac venoval, pomáhal a takto sa chcel odvďačiť) a niekto druhý to nedokáže pochopiť, že keď svojmu súrodencovi nebol oporou, radosťou nebude za to nič ešte aj odmenený

Pedro11

Dakujem za nazor aj za to ze na zaklade 1 prispevku si spoznal/a moj vztah k surodencom a aj to ze som zly clovek, nie neslo mi vtomto pripade o peniaze skor o princip ako by to malo v rodine fungovat, ja by som sa podelil kedze viem ze poistka sa moze dat len na 1 cloveka, jedna vec je sa pred ostatnymi prezentovat ako dobry clovek a druha sa tak chovat a p.s. poistky si platim ;)

kafe

ehm, mne príde choré, že ti zomrel brat/setra a ty vidíš len peniaze.

Bol ten súrodenech dospelý?? Platil si životnú poistku sám alebo si mu ju platil ty? Bolo to jeho plné právo napísať poistné plnenie na koho ON CHCE. Aj keby to bola kámoška, tebe to môže byť u riti. Jednoducho so svojou poistkou si môže robiť čo chce, pretože sa pre ňu rozhodol ON, platil si ju a MÁ PRÁVO ju zanechať komu ON CHCE!
Takže moja odpoveď je ANO, je ok ak si jeden súrodenec nechá celé poistné plnenie po druhom súrodencovi. Nie si nespravodlivý, len proste žiarliš a tiež by si chcel aby ti z neba padli pečené holuby rovno do huby.

Mimochodom aké vzťahy mal zosnulý s tebou a aké s tým druhým súrodencom. Nerozumeli si oni dvaja predsa len o chlp lepšie? Keby to nebola poistka ale že by si druhý súrodenec zarobil väčší balík peňazí - tiež je podľa teba spravodlivé peniaze zobrať a rovným dielom ich rozdeliť medzi súrodencov?? Lenže on sa namakal, on niečo preto spravil aby peniaze mal. Ty si platíš poistku? Platí si ju žijúci súrodenec? Tak sa potom nediv, prečo ten druhý peniaze MÁ a ty nie.