Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Môj priateľ

Príspevok v téme: Môj priateľ
prispievateľka

Ahojte,približne pred rokom som tu prispela témou, že môjho priateľa nemajú doma veľmi radi. Aby som bola presná, tak moja babka. Nehľadala som tu túto tému, ktorú som založila, ani si už nepamätám prezývku akú som uviedla. Možno si niektorí pamätáte. Mojej babke je nesympatický, lebo sa neopýtal či jej netreba s niečím pomôcť okolo domu, že je tichý, hanblivý, nekomunikatívny.

A ako je to teraz? Stále rovnako. Často k nám nechodí, buď ideme niekam von alebo ja k nim. Stále mi doma vyčítajú, že ako v takom vysokom veku (29 rokov) býva doma a maminka sa o neho musí starať. Tento rok pracoval blízko mesta, kde bývam. Dosť ľudí pozná našu rodinu. Mojej babke povedala jedna známa čo pracovala tiež tam, kde môj priateľ. Pýtala sa, či sme s ním spokojní, lebo oni s ním v robote neboli. Vraj nespoločenský, vyhýbal sa kolektívu, nezodpovedný, nevedel si vybudovaťč autoritu, také decko vzľadom na jeho vek. Tá teta má vraj veľmi rada našu rodinu a chce nám dobre a preto nám to hovorí, aby sme vedeli. Mne to babka povedala, že ju to trápi, ale ja viem, že ju trápi, že s ním stále som. Vraj som po uši zamilovaná a nevidím to. Priateľ už zmenil prácu, začína v novej až po lete. V tej rpedchadzajúcej práci sa už tešili, kedy odíde. Dosť smutné veci na neho povedala.

JA priznávam, viem, že on je taký, je vážne nespoločenský, hanblivý, ale on proste taký je, ja to akceptujem. Ku mne sa veľmi pekne správa, rozpráva sa so mnou, toleruje ma, váži si ma. Ja ho mám veľmi rada. Ale zároveň mi je smutno, že to mal tak v práci a ho nedokáže prijať moja rodina, spoločnosť. Uvedomujem si, že je to také dieťa, kde posadíš, tam bude sedieť, málo hovorí, ale on je taký aj pri kamarátoch. Ja ho už trošk poznám, on nemá zle úmysly. Mňa to veľmi trápi, že viem, že to tak je, on si to tiež uvedomuje, pokúša sa to zmeniť, ale nejde mu to. Tráp ma, že všetko čo na neho povedia ide potom cezo mňa a každý sa má pýta prečo s takým čudákom chodím, nech sa spamätám. Budem mať sním vraj ťažké v manželstve. Ale ja ho mám veľmi rada, mám iné požiadavky na vzťah ako to či je komunikatívny v spoločnosti alebo nie. Mal by sa aj trošku viac osamostatniť od mamy, nebyť také dieťa...

Skúste mi prosím Vás poradiť, ako to môžem vyriešiť? Boli ste niekedy v podobnej situácii?

mam56

Len na margo. V tom našom parlamente je to nejaké podivné. Mali by ste sa tam rozhodnúť a defenestrovať buď jedných alebo druhých, lebo toto nem-dopadne dobre. Nedám smilíka, lebo mi to nepríde fakt vôbec smiešne.
Ja som si myslel, že moje kreácie už fakt nikto nepretromfne, ale ,,,hold,,, stalo sa. Radšej budem normálny, príde mi to normálnejšie, pochopiteľnejšie:-)

prispievateľka

strom check: ja som aj doma povedala, že ja sa s ním rozídem až vtedy, keby mne priamo nejako vážne ublížil, že by sa to priamo týkalo mňa. Uvedomujem si, že on je vážne taký ako iní hovoria, ale keď ja to nevnímam ako prekážku v našom vzťahu. Pozerám na iné veci. JA som s ním veľmi rada, dobre sa pri ňom cítim, som pri ňom taká aká som, nič nemusím skrývať, nehanbím sa pred ním. Ide z neho pokoj, ktorý hľadám. Tak plánujeme ísť spolu bývať, keď dokončím školu, nájdem prácu (hádam o rok) do iného mesta, kde by nás nikto nepoznal. Som akosi medzi dvomi stranami. Je to môj prvý vzťah, učím sa ešte na ňom, hľadám samu seba, čo mi vyhovuje, čo nie. Možno je to vážne dosť zle s ním a ja na to prídem neskôr. Ale tak je to smuté, keď doma na mňa kydajú s akým čudákom chodím, keď ho ani v práci nechcú, to čo za decko som si našla. Keď ja ňom vidím iné kvality, čo iní nevidia, lebo ho nepoznajú :( Ale uznávam je taký. Ale je to vážne negatívne pre manželstvo? Je to veľký problém?

ferihitka

tak podobne som na tom,až an to,že rodina mojho nemusí vobec, nepáči sa im,ani sa sice nedivim,ale je to moj zivot,ked si ho poserem,bude to moja vina,nioho ineho, nemaju ho ale odakziva radi,este ho ani nepoznali a uz vyprávali nanho kadeco,nehovoriac o jeho rodine.o tom radšej pomlčím.
hlavne,ze ty si s nim spokojna,ked sa pekne k tebe chova cele roky, ma to buducnosť.
co na to rodičia ?pozri babka tu nebude dlho,a stari ludia maju vselijake divne nazory, moja babka mojho ledva odzdraví a ide dalej, povedala mi,ze sa nemoze nanho divat a nechcem radšej hovoriť,akymi pomenovaniami ho castovali v mojej pritomnosti, by som sa hanbila,pritom on im pocas celeho vztahu nic neukriivdil, nic zle nepovedal, neurobil,este sa spta,ci treba pomoct s niecim doma a tak,ale oni ho uplne odpísali,roky som trpela kvoli tomu, isla som sa zblazniť z toho,a pochopila som,ze to nema zmysel,iba sebe ubližujem,ale uz som nimi tak napachla,ze teraz sa to normalne neda pre zmenu vydržať so mnou, som k nemu velakrat nespravodlivá az hystericka,ked zase nieco oni do mna nakladaju.ohladom neho...a ja mam už vsetkeho dosť,viem,že mi chcu dobre,ale mohli by sa tiez kludniť vo vyjadreniach na jeho adresu, je moj nastavajuci manzel buduci a hovoria o nom,ako o poslednej spodine,dokonca mi moja baba zadrela,ze to je obycajna spodina,co sa hra na pana, pritom ma ten chalan VS a je inteligentny chlap a nikdy nic blbe pred nou nepovedal.takze asi tak....chapem,ze ta to raní a bolí ta to,ale najma sa nenechaj ovplyvniť nimi,ak vies,ze je dobry chalan, vaz si to,a vaz si vzťah ser na okolie, nepomozu ti,len pohoršia...budš zrazu v strese potom, a nič nebude dobre..nech sa on snazi trošku viac s nimi vychádzať, byt milsi, a pokecat s nimi trioska,na uvod staci,ze nech pozdravi a povie,ako sa mate,co noveho doma..a tak..nic viac..a potom to možno pojde samo.
ktovie, drzim palce vam obom !vim presne cim prechádzaš.je mi to luto.

neviem111111

nauc sa odpovedat vsetkym co sa staraju: je to moj vztah, nie vas. ja ho mam rada takeho aky je, chova sa ku mne pekne a sme spolu stastni.

mam56

Podľa mňa ho už nezmeníš, povaha nie je ochorenie, je to súčasť osobnosti, ktorá sa nedá zmeniť. Možno keby si dal trochu vínka, aby sa trochu uvoľnil, tak by mu to pomohlo, ale na čo? Na čo by sa mal stretávať s ľuďmi? Čo by mu to dalo? Asi tak najskôr nič.
Nič v zlom, ale v dnešnej dobe ťa každý chce zavaliť svojimi problémami, každý chce, aby si niekoho ľutovala. S takým niečim je neradno mať dočinenia.
A ešte ti budú radiť, že to ako žiješ? Prečo nežiješ tak ako ostatní? Prečo ešte nemáš deti. Proste ti vlezú do hlavy ako nejaké červíky.
Len to každého zaujíma ako človek rieši svoju sexualitu.
To s tými opicami máš pravdu, aj mne vyšlo v jednom teste, že som opica (Malpa Kapucínska - ešte aj názov to malo), lebo som odpovedal kladne na tieto otázky (zhruba):
Máte radi banány? Lozili ste niekedy po stromoch? Prdnete si niekedy v prítomnosti niekoho iného? Máte pocit, že máte vo vlasoch blchy? Vrieskate často na iných?
P.S. Chuck Norris sa zjavil Bohu:-)))

strom check

Vyriesit sa to neda v zmysle, ze niekoho druheho zmenis a zrazu nebudes musiet pocuvat podobne sproste reci. Ludia su bohuzial hlupi obmedzenci na urovni opic, ich hodnotovy system je prakticky zhodny s tym opicim, dobry je ten co hlasno skrieka, neboji sa dat druhym po hube a uchmatnut si najviac bananov.
Neviem ci je dobre ze ti to hovorim aby ta to nejak v zlom nepozmenilo, ale ty si vynimocna zena, doslova diamant medzi zenami, az to cloveku tak nejak trochu vrati vieru v ludstvo. :) Ak ti je s nim dobre tak sa nauc pocuvat podobne vyhrady voci nemu jednym uchom dnu a druhym von, proste snaz sa nad tym nezamyslat a nebrat to vazne aj ked to musi byt extremne tazke, o to tazsie ze tie reci idu smerom od tvojich blizkych. Idealne by ste sa mali niekam odstahovat a uplne osamostatnit aby ste k rodine mohli chodit uz nanajvys len na navstevy. Ale urcite chrante si svoj krasny vztah a nedajte sa rozbit tymi intriganmi co ti akoze "chcu len dobre". Pocuvaj co citis ty, nepodriad sa zbytocne konvenciam kohosi druheho kvoli comu budes nakoniec len menej stastna. Tak drzim palce ahoj.