Ahojte prosim Vas kde na strankach UPSVARu najdem ponuky na absolventsku prax? neviem to nikde najst:(
Absolventská prax
Podľa mňa absolventská prax nemá význam. Radšej si nájsť prácu aj mimo odbor a potom zmeniť, ale na absolventskej praxi sa jednak nič nenaučíš a potom na iných pohovoroch je to skôr nevýhoda ako výhoda. Navyše musíš trpieť mánie vedúceho a nič nezmôžeš.
Ja som bola na absolventskej v jednej účtovnej kancelárii, mala som totálne debilného šéfa a ako som sa neskôr dozvedela, berie z UP na absolventskú prax iba preto, lebo s ním nikto nevydrží a navyše ani neplatil zamestnancom.
Robila som fakt len základné práce a buzeroval ma za všetko. Kanceláriu som upratovala tak, že on stál nadomnou.
Absolventskej praxe je málo, treba si ju vyžiadať na UP - že máte o ňu záujem.....Nečakaj normálny plat, je naozaj minimálny a pri ďaľšom hľadaní práce ti veľmi nepomôže(môžu si povedať že ak si bola dobrá, prečo si ťa tam nenechali)....Skôr sa sústreď na to, prejsť čo najviac pohovorov, naučíš sa otázky na ktoré sa pýtajú a budeš vedieť správne reagovať....musíš odpovedať to, čo chcú počuť...na každý pohovor sa priprav.....S platom začni až nakoniec, väčšinou sa pýtajú akú máš predstavu....Berú toho kto splňa predpoklady a zároveň povie nižší plat...A rozhodujú aj sympatie....Na 1 lepšie miesto príde niekedy až 100-200 odpovedí, netreba sa nechať odradiť...Neviem odkiaľ si, ani akú prácu hladáš, ale uvažuj aj o mieste kde budeš dochádzať(mimo bydliska) a to ja za nižší plat....Je veľa miest kde ponúkajú minimálnu mzdu, prax získaš aj na takomto mieste....Počas 3 mesiacov máš skúšobnú dobu, stále si môžeš hľadať inú prácu....najviac ponúk máš na profesii...Neviem akú máš školu, ale kľudne zober prácu aj mimo svoj odbor - predavačka, telefonistka a popri tej práci si hľadaj niečo zaujímavejšie....
A myslíte že sa to oplatí pri tom ohodnotení, čo po novom dávajú?:-(
Nenajdes, musis ist za svojou referentkou, ktora ta ma na starost. Spisete ziadost. Inak aj na profesii byvaju ponuky :)
Ja som to tam tiež nenašla najlepšie je zavolať si tam.