Prečo je to tak veľmi náročné nájsť si niekoho a vytvoriť s ním dlhodobý hodnotný pekný vzťah, kde obe strany chcú a snažia sa o to isté ........bez intríg, falošnosti, klamstiev, výhovoriek ...ATD
dnešné vzťahy
a dnesna doba s tym nema absolutne nic spolocne... max tak to ze sa v mediach ukazuju ti fesnejsi jedinci a teda aj ocakavania rastu.... ale ze by to bolo pred 20timi rokmi jednoduchsie by som vobec nepovedal a ked aj taklen o trochu
vobec to nieje tazke... zvladne to aj idiot...jediny problem je imho v tom ze kazdy si mysli ze ma na viac ako ma a nieje schopni akceptovat partnera aj so svojimi chybami , stale sa mu nieco nezda a hlada nieco lepsie... podla mna ak clovek troche potlaci svoje ego tak nema problem si najst a udrzat vztah...
Nemyslim si, ze je narocne najst, ak ovsem clovek necaka dokonalost a ani zladenost nepride hned. Je potrebne ineho vnimat ako cloveka s chybami, zlymi dnami, dobrou aj zlou strankou, proste realne a nie idealne. Ak toho cloveka milujes realne a nie idealne, ak dokazes milovat jeho chyby, nedostatky, akceptovat zle dni, tak milujes zo srdca a nie z ega. Nie je az take tazke najst, tazsie je udrzat a vytrvat. Problemy riesit a neutekat od nich hned niekam inam, chciet sa zlepsovat, pracovat na sebe a vztahu. Mat vztah nie je jednoduche a nie je to ani vzdy krasne, lebo uz nejde iba o mna, ale aj o toho druheho. Kompromis, obeta, nesebeckost, vernost, zodpovednost, lojalnost. To su vsetko vlastnosti, ktore clovek musi mat, v sebe rozvijat a ktore potrebuje vztah, laska a ten druhy.
Lebo kazdy mysli !en na seba!