Vertigo, závrať, pocit opilosti...?

Príspevok v téme: Vertigo, závrať, pocit opilosti...?
julos

Zdravím Vás, po dlhom čítaní článkov som sa rozhodol zaregistrovať sa a tiež opísať svoje "záhadné" závratové stavy. Tým zároveň požiadať o pomoc ale aj skúsenosťami pomôcť. Bude tomu 2 - mesiac čo sa mi začali závrate. Vzniklo to akoby výbojom do hlavy a nasledoval pár sekundový závrat ktorý sa mi stal už v minulosti lenže intenzita závratu odznievala teraz nie za 3 sekundy ale dlhšie. Dokonca som bol vystrašený lebo mi zostal po tejto závrati akoby stav opilosti. Neváhal som a navštívil obvodného lekára, ktorý ma poslal na RTG krčnej aj chrbtice. Výsledky bez nálezu a po dvoch dňoch stáleho stavu opilosti a naordinovaného Dorsiflexu som sa rozhodol navštíviť pohotovosť. Tam som sa nejak zľakol a vyskočil mi tep takmer na 200 a takmer omdletie. Nasledovala návšteva na interné odd. do nemocnice kde po negatívnych vyšetreniach krvy a EKG ma poslali na neurológiu kde bolo všetko ok vrátane CT hlavy. Poležal som si ale na sledovaní na internom kde ma napchávali liekmi na tlak a Neurolom. Návšteva ORL - negat. Nakoniec ho vysadili, vraj to nepotrebujem. Po prepustení som navštívil súkromného neurológa kde som zobral RTG snímky a zhodnotil že mám zúžený kanálik krčnej ale že to je vrodené. Vraj mám skúsiť Lexaurin, že to neni organické ale ešte spravil EEG - negat., Lex. som 1. krát odmietol ale nakoniec vyskúšal no bez úspechu. Vrátil sa k obvodnej, stade na rehab. cviky ale taktiež bez úspechu. Stav pretrvával a pociťujem už úzkostné stavy, resp. to lezie na mozog.. stále tento kolotoč. Nedal som si pokoja, znova ORL kde mi predpísal Tanakan 2x, Neurol 1x (0,25) a Dorsiflex 1x. Berem ho týždeň no bez nejakých pozitív. Možno ten Neurol ma hodí trocha do pohody večer už pred telkou keď deti zaspia. Pozeral som si veľa vecí na internete, ako sú manévre kvôli závratom a podobne ale nezaberajú. Najlepšie je si ľahnúť na postel na brucho, ruky vedľa seba a nakloniť, resp. natiahnúť krk do prava, do ľava po 2 min. a na hodinku, keď sa nezaťažujem to prejde ale objaví sa to. Taktiež ráno kým nezačnem normálne fungovať som úplne v pohode. Dostaví sa to keď už deti do škôlky, do práce.. Skúšal som aj magnézium (3 týždeň beriem) ale vôbec nepomôže. Rozmýšľal som aj nad Neurolom počas dňa vyskúšať, ale samozrejme mám pred ním rešpekt a aj obavu. Napriek tomu v práci fungujem, rozmýšľam a nepociťujem deficit ničoho. V strese alebo skôr v zhone žijem bežne, ale ako všade a aj ja mám problémy, menšie choroby s deťmi a človeka to trápi v hlave a preto nepodceňujem ani psychiku. Veľa strečingujem od vtedy na krčnú chrbticu kedže mám polosedavé zamestnanie a športom sa nemám čas venovať. Za prípadné rady budem vďačný, kedže chcem už z toho konečne von ;) Stále sa odrážam ale od toho, prečo mi je ráno hodinku dobre a tiež keď si natiahnem krk v tej spomínanej pozícii alebo keď už večer je pokoj... Ďakujem za rady ešte raz! ;)

PatrickM

Zdravim ako ste postupili v tomto ochoreni alebo stave pretoze uplne rovnaku vec mam ja uz asi rok a neviem co s tym ochota lekarov je k plaču... tak ze ci nahodou ? nemate nejake dobre spravy .

nata24

nie len akupunktúra, ale aj dotyková kyslíková infúzia, ktorá regeneruje tkanivá a uvoľní svalstvo, ktoré je vďaka utláčanému nervu v tonuse. Robia ju v Trnave

zuzi74

NIeco obdobne ma aj priatel, ale on sa dostane do takeho stavu, ze musime volat zachranku. Ma to uz roky rokuce a na nic mu zial neprisli. Posielam ho tiez na akupunkturu, takze snad to pomoze.
Co sa tyka zlych pecenovych testov, odporucila by som radsej uzivat drveny pestrec ako pit caj. V horucom caji sa znehodnocuje latka silymarin, ktoru pestrec obsahuje a ktora cisti pecen.

julos

Opäť pridávam skúsenosť v rámci mojich problémov. Počas víkendu mám možnosť aj odychovať. Tak aj po 2 hodinovom spánku sa cítim hodinku, dve fajn. Kedže mám už 10 rokov žvýšené pečeňové testy, začal som piť Pestrec Mariánsky.. Tak teda máte nejaké skúsenosti? Alebo poradiť? Ďakujem Vám..

julos

Keby som Vás poprosil, napísali by ste mi mail a prípadne by sme sa mohli dohodnúť. Z vašej skúsenosti a podľa Vášho názoru by ste mi vedeli povedať čo mi vlastne mohlo byť? Ďakujem.

julos

Ďakujem za tvoju odpoveď ;)

Chcem sa opýtať, či k tej akupunktúre si sa akou cestou dopracoval/a? Pýtam sa, či kvôli skúsenostiam alebo..? Tiež som nad tým rozmýšľal, aj nad bankovaním.. A že čo to môže spôsobovať?