akutne problemy s okom - mam sa bať?

Príspevok v téme: akutne problemy s okom - mam sa bať?
hramalka4

Už dva dni mam prišerne problemy s okom. Začalo to tým, že ma hrozne svrbelo, tak som si ho šuchala až kym nezačalo bolieť. Teraz ma neustale svrbí, mam pocit cudzieho predmetu v oku, stále musím žmurkať, vadí mi pozerať sa ním. Je to sustredene vo vonkajšom kutiku. Vravím si, že asi zápal, ale teraz som si všimla, že presne v mieste, kde to bolí, dole na to, no neviem ako sa to volá, na čom Vám rastú dolné riasy, tak na tom je zvnútra čierna bodka, ktorá sa nedá umyť, skúšala som to vatovou tyčinkou.
Viete čo to je?
Skúšala som najprv kvapky na podráždenie, dneska som si kúpila dajaké protizápalové, ale je to len horšie.

cogito

Dobrý deň,

ak je tam nečistota (cudzie teleso, ktoré môže byť zachytené v mihalnici), tak určite je potrebné ísť k očnému lekárovi. Ešte je tu možnosť, že ide o pigmentovú škvrnu, ktorá s tým nesúvisí a oko je podráždené a zapálené z inej príčiny, v tomto prípade by Vám mali do 3 dní pomôcť antiseptické očné kvapky, ak nie tak určite ísť k očnému.

0vecka

hmm imho je to nejake cudzie teleso v oku...teda v tom viecku.. asi pred rokom som to mal .. tiez neustaly pocit cudzieho telesa v oku asi po tyzdni ma to nasralo a vybral som to ihlou.. blbe bolo ze som to vyberal na slepo lebo som nevidel tym okom ked som sa tam sparal ale asi po 15min sa to podarilo a okamzite sa mi ulavilo...

asi by bolo naj ist k lekarovi ale nerobil by som si starosti..