Letná depresia

Príspevok v téme: Letná depresia
Niki96

Ahojte, chcem vedieť či sú aj iný ľudia s podobnými problémami. Prvý krát som brigádovala pred 2 rokmi v lete. Bolo to v krčme kde som bola sama. Vôbec sa mi to nepáčilo noci som preplakala, cítila som sa hrozne ale vydržala som to. Minulé leto som si myslela že bude všetko iné išla som so spolužiačkami do Anglicka pracovali sme za pásom. Práca nebola hrozná ale robilli sme nočné a ja som cez deň nespala a začalo sa to nabaľovať. Zistila som že dokážem robiť dvanástky a medzitým nespať ale podpísalo sa to na mojej psychike lebo som začala mať úzkosti ktoré vyvrcholili panickým záchvatom a jedine čo som chcela bolo aby to prestalo. Išla som domov ale cítila som sa ešte horšie, ako zlyhanie nedokázala som sa povzniesť nad to. Pridala sa k tomu aj depresia a zvyšok leta je jedna veľká čierna machuľa. Bola som aj u psychologičky nepomohlo to. Dokonca sa pamätám ako sme boli na dovolenke a ja som si povedala že toto je koniec musím to skončiť. Ale dni plynuli ja som nič našťastie hlúpe nespravila a išla som na Výšku...kde som sa začlenila chodila som na prednášky na cvičenia a nejako to časom prešlo až by som povedala že úplne....začalo sa to vracať asi mesiac pred tým ako som mala nastúpiť na brigádu ...výkyvy nálad...stále som bola smutná, na nič som sa nesústredila iba na to ako to zvládnuť ako sa tam nerozplakať ako neutiecť z práce, bála som sa že budem nemožná, ....a prvá deň vôbec nebol až taký strašný ako som si to predstavovala nijak závažne som nezlyhala ...ale ked som prišla domov iba som plakala lebo som sa cítila úplne ako v tej krčme ...ja viem že prvé dni v novej práci sú hrozné ...ale že až tak ...že budem chcieť iba plakať potom nič ma nebude zaujímať, budem sa modliť aby sa to leto skončilo čo najrýchlejšie ....a peniaze nie sú až také súrne ...mohla by som aj nechodiť na brigádu ale to by som samu seba nenávidela že všetci chodia na brigády nemajú s tým problém .....neviem čo budem robiť ked doštudujem či budem žiť takto na hrane depresii ....ako je to s vami ? Viem že veľa ľudí hovorí ako nemajú svoju prácu radi ....ale až tak že máte z toho úzkosti a depresie ? ...

Niki96

Ďakujem každému za reakcie, áno mate pravdu zle som nazvala môj príspevok je to skôr depka z práce, dosť zle znášam zmeny a dočítala som sa že zvyknúť si na novú prácu niekomu môže trvať aj pol roka a kedže ja robím vždy iba dva mesiace a vždy odznova v nejakej novej tak mám z toho hrozné stavy. Uvažujem nad tým že si nájdem popri škole niečo dlhodobejšie. S tým zamilovaným máš asi pravdu, pokladám sa za veľkú romantičku ale ešte nikdy som s nikým nechodila ako boli chalani ktorý chceli niečo ...ale ja sa do toho nechcem nútiť. Tak prajem každému pekné leto :)

nexter

....holky zlate...zamilujte sa....najdite si spolahliveho rozumneho partnera...dospeleho zreleho...ked ti srdce laskou zahori...depresia sama odleti :)....neberte vsetko vazne....ked zarabat peniaze tak s radostou...neberte to ako nutnost....ale ako hru...prajem vam prijemne leto

ferihitka

no podobne som na tom ja zase veľmi si chcem najst brigadku,ale neviem si u najst, nechcem robit ako casnicka,a ani predavacka, cize moznosti su obmedzene, nasi sice maju peniaze,ale stale mi vykrikuju kedy pojdem si cosi zarobiť, tak somsi zacala zarabat cez net, ale naozaj iba malinke sumy,ale aj to je lepsie ako nic, no tiez mam v lete depku.ja sice chodim na vs, a cez rok sa uz neviem dostat chvile,kedy konecne normalne sa vyspim, kedy sa poslnim,vypnem zo školy a takle je to horsie a horsie, neviem ani spat poriadne, vsetko ma trapi,nad vsetkym dvakrat viac uvažujem, proste katastrofa, a k tomu aj problémy s frajerom, proste brutál des.a to som sa tak strasne tešila na leto,ale u mna je to vždy tak :( zoalbohu..neviem ti poradiť, som na tom podobne ako ty.a potom,ked príde skola,tak zase budem iba plakat,ze som premarnila leto, ani nikde k vode,ani nic,iba doma sediet, mozn osa postasti nejaky tyzden na dovolenke....ach,ale clovek sa nemoze tešiť len na to, no nic ine ma nezaujíma

mam56

www.youtube.com
Tak som sa naučil hrať na gitare len vďaka napodobňovaniu Slasha (obidve gitary som nahral ja sám).
A predvčerom mi prišla kniha z UK s názvom - Private guitar lessons:-)
Ešte vyšší level si síce viem predstaviť, ale kedy sa tam prepracujem, tak to asi nikdy.

mam56

Aj napriek tomu, že som cvoki, tak ovládam 3 odbory tak, ako keby som z nich mal minimálne titul Mgr. a to sa nechválim.
Andrej B. sa vytešoval, keď mu odpísala Samantha Fox.
Ale mne odpísal Slash (the former lead guitar player of Guns and Roses) a úplne súhlasil s tým, čo som mu povedal.
Tak som, či nie som frajer?:-) Som.
Toho človeka považujú za gitarového boha a to nepreháňam. Pre mňa je to taká pocta, že neviem, či ešte niekto také na SK zažil:-)
Mňa to urobilo viac šťastným než celé moje "vydarené" manželstvo s Obersturmbandführerin SS GruppenTodesUrteilSchnellEinsatzkommando:-)))
Dodnes ju to neskutočne trápi, že ma nedostala a že som sa jej ako tak vyšmykol:-))) A je to pozor, super-profík:-)))

mam56

Ak ti môžem ešte poradiť, keďže som toho dosť preskákal, čo sa týka zdravotných problémov, tak ide hlavne o to, že pokiaľ to nie je extrém (pokiaľ neležíš paralyzovaná na posteli), tak sa nesmieš nechať zviazať chorobou už len preto, že ju máš. Choroba málokedy vyhráva v boji s človekom, ale častokrát sa človek poddá tomu, že má nejakú chorobu (že má svoju diagnózu). Aj napriek tomu, akú chorobu máš, tak musíš ísť dopredu.
Rob veci, ktoré ťa bavia.
Naspäť cesta nemožná, napred sa ísť musí.
Mne je tiež ľúto, že mi k večeru prepína, ale čo s tým mám spraviť? Závisí to aj od tolerancie ostatných, ale väčšinou sa s toleranciou nestretneš.
S.ať však na to:-)

alebo

jar a leto by mali byt sice pekne rocne obdobia, ale tiez to tak vobec nevnimam. citim sa psychicky ovela lepsie, ked nastupi jesen. ale to s cim mas problem ty je skor praca, nie leto. skus nejakeho ineho psychologa, ktory by ti pomohol sa dopracovat k pricine. alebo sa skus zamysliet, pri akych situaciach presne to nastava. mozno to je len extremna uzkost.

daho

Súhlasím s tvrdením, že letná depresia ako taká neexistuje. Zároveň dodávam, že samozrejme existujú ľudia, ktorí majú podobné úzkostné stavy, aké si zažila Ty. Tie pocity pri prvej a ďalších brigádach máš v sebe dané podvedome. Sú to Tvoje úzkosti. Pomohlo by Ti a možno by si ich prekonala tak, že by si mala v tej chvíli pri sebe niekoho, koho by si mala rada a mohol Ťa duševne podporiť, napríklad dobrá kamarátka, alebo priateľ. Si voči sebe prísna. Pokús sa nebyť.

daho

Súhlasím s tvrdením, že letná depresia ako taká neexistuje. Zároveň dodávam, že samozrejme existujú ľudia, ktorí majú podobné úzkostné stavy, aké si zažila Ty. Tie pocity pri prvej a ďalších brigádach máš v sebe dané podvedome. Sú to Tvoje úzkosti. Pomohlo by Ti a možno by si ich prekonala tak, že by si mala v tej chvíli pri sebe niekoho, koho by si mala rada a mohol Ťa duševne podporiť, napríklad dobrá kamarátka, alebo priateľ. Si voči sebe prísna. Pokús sa nebyť.

mam56

Letná depresia ako taká podľa mňa vôbec neexistuje. Jar a leto sú veľmi príjemné ročné obdobia a človek nemá počas nich dôvod na to, aby mal depresiu.
To, že máš "letnú depresiu", je preto, lebo práve v lete robíš veci, ktoré ti tú depresiu vyvolávajú.