Typy ako zit v ustrani v co najmensom kontakte s ludmi, ake dostupne byvanie zvolit, aky typ dostupnej prace zvolit pre takyto sposob zivota. Takyto zivot nie je pre kazdeho to uznavam, ale mozno sa tu taki ludia najdu. Mozno sa najde zena ktora takto zije a bola by schopna zit s jednym clovekom, alebo sa aspon stretavat. Ale urcite tuto temu neponimam ako zoznamku, to podotykam uz teraz. Len keby nahodou, ani potom by som si nebol isty lebo nick tulak je vystizny ja sa tulam a tulam sa zvacsa sam. Osamely vlk. nerobim si z toho prednost ani to nepovysujem nad ostatne sposoby zitia len jednoducho casom vekom zistujem ze toto mi asi vyhovuje najviac. Nestaly neusadeny viac menej samotarsky zivot. Len este ho nemam tak celkom dotiahnuty a zariadeny...
Tak co som v tom sam ? .
život v ústraní, život v osamelosti
Fight v tychto veciach mam jasno. citim urcitu ulavu pri predstave ze budem sam a s ludmi iba obcas. netvrdim ze by taky sposob zivota nemal svoje negativa, alebo presnejsie negativne chvilky. ale z celkoveho dlhodobeho hladiska by to pre mna asi bola ta lepsia cesta. bol by som kludnejsi. nech robim co chcem neviem zmenit to o com pises. takze sa snazim byt kreativny a toto sa mi javi byt schodnejsia cesta.
takých žien je určite veľa len ich treba vedieť vidieť najčastejšie majú deti a nemajú možnosť na zoznamovanie, alebo sú choré
čo som si o Zaježke čítala, tak žijú tam aj ľudia, ktorí sa do komunity, aktivít nezapájajú. Vyhovuje im samota. A ako odrazový mostík, by to mohlo byť fajn. Môžu mať kontakty, informácie o ďalších "osadách" v zahraničí, projektoch, o inom spôsobe života ktorý by ťa ani nenapadol... neviem. Ale fandím ti, choď si za tým.
Ahoj
Necitala som prispevky ale musel ti v minulosti niekto velmi ublizit a ty uz nedokazes verit ludom. Mozno si bol urazany, odstrkovany od kolektivu a citil si sa nepotrebny a tak si si povedal ze budes sam. V podstate aj medzi ludmi sa citis sam. A ako hovori citat: je lepsie byt sam ako byt s ludmi s ktorymi sa citis sam.
Kedysi som mala podobne predstavy o svojom zivote ako ty. Utekala a skryvala som sa pred ludmi ale pametaj to nie je riesenie. Riesenie je prestat utekat. Postavit sa problemom. Bude sa ti pacit zit sam ale len chvilu. Mozno mesiac mozno rok ale bude ti smutno. Co budes robievat cez den? Podla mna by bolo dobre najst si aspon jedneho kamarata/kamaratku ktori su ako ty a potom sa nebudes citit sam.
Kafe jo to poznam aj to je fajn aj nad tym som uvazoval ale to je v podstate na sposob komunity. Ja mam vsak na mysli osamely zivot. Myslim si a zivotna skusenost mi hovori ze vacsina ludi odmieta taky zivot aky chcem ja. Je to dobrovolna samota dkesi dalej od ludi. Sice nie uplna izolacia lebo to sa za mojich podmienok neda. Ale ak vies anglicky je to nieco taketo www.theguardian.com
Samozrejme aj na to si clovek musi zvyknut.
Urcitou alternativou by mohlo byt keby som stale kdesi na cestach. Lenze k tomu treba viac penazi alebo urcity typ prace. Mne by nevadilo prespavat aj po hoteloch a byt stale kdesi inde a mat stale zmenu. Ak by som to chcel trosku prehnat bol by to taky osamely kocovny sposob zivota. To by mne vyhovovalo. Tak preto nad tym tak uvazujem. Reku mozno mi niekto da dobry napad :-)
www.zajezka.sk
:D :D a tu je link, som naň nejak zabudla.
Matyo hikikomori tusim trcia len doma. To by som ja ako tulak nevydrzal :-D
No totalnu izolaciu na mysli nemam. To by som asi musel ist zit do hor alebo kamsi na Sibir. Ale presne to by mi aj vyhovovalo. No za danych okolnosti sa mi tak asi zit nepodari. Mozem vsak dosiahnut osamely zivot s minimalnym kontaktom. A take cosi mam na mysli. Cize do toho spada nezit v meste napriklad, to este nemam zariadene. Nemat rodinu, nemat priatelov, to uz je zariadene. Mozno nejaku jednu zenu ;-) ale ta nemusi byt. Jedine ze by sa pridala a rozumeli by sme si. Alebo by sa pridala iba obcas. Ona by zrejme tiez netuzila byt tak casto so mnou.
Absolutna izolacia nieje mozna. Je to utopia, pretoze sme vsetcci spoluzavisli. A ked ta zaujima, kolko ludi tak zije, tak napriklad aj ja. Zivot ma prinutil radikalne skresat pocet ludi v mojom zivote a zacat lepsie uvazovat nad ich vyberom. Zial, v tomto fungujem presne opacne. Vzdy, ked sa mi zda niekto fajn, je to presne naopak. Ale presne. A ak sa mi zda niekto hajzlik, prijemne ma prekvapi. Keby len tych prekvapeni bolo viac. :D
Takých ľudí je veľa, hlavne v Japonsku cs.wikipedia.org
dokonca už bol o tom natočený aj film : )