Nerozumiem si s mojou mamou, stale na mna krici, nadava mi aka som neschopna a ze nic neviem, neustale ma porovnava s inymi dievcatami. Trva to od mojho detstva vtedy som bola len dieta tazko som znasala ked na mna niekto krical. Vytvorila som si svoj svet v ktorom som len ja a moj pes. Ludia nevedia aka som lebo to skryvam, vacsinou som doma a snazim sa zdokonalovat sa v anglictine. Hoci uz nie som dieta stale placem a mrzi ma to aka je moja matka. Aj na tatu je zla. Tato povedal ze vie po kom zdedila tak hnusnu povahu a ze mam pustit hluchom. Teraz budem druhacka a vo februari mam 18 rokov. Chcem odist ale neviem kam. Poradte mi prosim. V anglictine som mierne pokrocila planovala som zanechat skolu (gympel) a ist robit opatrovatelku do Anglicka. Citala som na nete ponuky ako by ste mi poradili, prosim.
Ako by ste riesili takuto situaciu?
Študovať môžeš aj doma a byť súčasne v Anglicku:-) Keď budeš riešiť štúdium, tak rieš najmä to, čo vieš a nie to, aký "dôležitý" papier za štúdium získaš.
Vo vyspelých krajinách ťa každá práca uživí. Aj práca bez VŠ, keď už sa na to pýtaš, ale aspoň tú maturitu sprav :) a potom si už rob, čo chceš.
Ahoj dakujem za prispevok. A keby nejdem na vs ale cely zivot by som opatrovala uzivila by som sa ? Chcela by som v Anglicku lebo nemcinu neovladam iba spanielcinu a anglictinu
...že tá zasratá ZŠ musí byť 9-ročná a nie 8, ako za našich čias. Na tvojom mieste by som už teraz zaťala zuby a školu dokončila, maturitu spravila a do Anglicka odišla až potom. Alebo: prerušila školu na jeden rok, odišla do Anglicka opatrovať, potom sa vrátila a školu dokončila -> tu by bola tá výhoda, že maturita z AJ by zaručene dopadla na výbornú :)
>>>Na VŠ hneď po maturite nech idú tí, ktorým bohatí rodičia hustili do hláv, akí sú šikovní, akí sú vysoko nadpriemerní, akí sú len múdri, pekní, úžasní, dokonalí, najdokonalejší na svete...sebavedomie...kde asi? Tam hore na nebi na obláčiku sedí boh, no a nad ním celkom hore je ešte jeden obláčik ... ale kdeže obláčik! Velikánsky oblačisko, ktorý, toho malinkého bôžika ale, že zaručene prikryje a stále sa zväčšuje...no a to je obak, kde majú sebavedomie už vyššie spomenutí, ktorým sa patrí ísť na VŠ hneď po maturite...tak, aby to tam zvládli bez ujmy na psychike...lebo oni majú fajn rodičov. Takých, akých treba mať.
>>>Aj mňa ponižovali rodičia, VŠ nemám, gympel áno...žijem v Rakúsku, kde sa cítim doma a som tu šťastná. Otvorili sa mi oči, zapáčili sa mi peniaze, ja už na VŠ nikdy nepôjdem.
>>>U teba: Vysoká škola počká. Tú môžeš začať kľudne aj po niekoľkých rokoch práce v zahraničí aj v 25, ako chceš:)...študovať môžeš aj v Anglicku :)...čo by bolo v tvojom prípade najlepšie :) ... BOJUJ A NEvzDAJ SA!!!