Ahojte.S kamarátmi ideme tento týždeň na festival a budeme stanovať.Nie je to prvýkrát čo ideme stanovať, no tentokrát majú byť v noci velmi nízke teploty (len okolo 9 stupňov +-) a dosť sa toho obávam.Kamaráti to majú v paži a viem,že možno sa aj ja len zbytočne stresujem, ale...Neviete mi poradiť ako sa teda potom efektívne zahriať, ale bez požitia alkoholu? Nechcem si brať veľa oblečenia a aj tak si myslím, že pri veľkom vrstvení by som sa akurát parádne spotila.Ďakujem :)
Prespávanie v stane
Hej bola som na pohode a nakoniec som uplatnila v podstate všetky rady, takže aspoň už viem čo ma čaká na grape :D :D a dakujem vam všetkym :)
9°C je v pohode.. staci spacak a samozrejme teple oblecenie ale tak to budes mat tak ci tak.
ja som raz spal v spacaku bez stanu a rano bolo 6°C mal som len komunisticky spacak teda nejaky textil ziadne termo a moc som sa nevyspal drbol som si este tricko cez ksicht lebo mi bola fakt Zima.. imho v stane pri 9°C a s nejakym modernym spacakom je to uplna pohodicka...
Ja som minulé leto tiež vychytala chladné a upršané počasie, ale počas cca 2 týždňov mi bola len dvakrát strašná zima, ale akonáhle som sa išla vymočiť, ten pocit chladu ma hneď prešiel. Pokiaľ máš kvalitný spacák, tak sa nemusíš ničoho obávať. :)
aj my sa chystáme stanovať koncom týždňa, beriem si teplé veci,,, termoprádlo síce nemám zaobstarané,,, a údajne do spacáku sa má isť nahý :D údajne, že vtedy je účinný spacák, vtedy ťa zohrieva vlastné teplo... ja som také rady dostala
najlepsie je
1. muzska spolocnost
2.alkohol
3.termopradlo + dostatocne hruba karimatka a teply spacak
Ostáva Ti len oblečenie vrstviť, príp. pribaliť si termobielizeň a čili. Jedno Ťa zohreje zvonka, druhé zvnútra.
Nakoniec ani ten návrh od MP nie je celkom pasé. : )