Podnikanie na dedine (250 obyv.)

Príspevok v téme: Podnikanie na dedine (250 obyv.)
Podnikatelka(buduca)

Dobrý deň :) Mám taký problém alebo teda nápad, že by som chcela začať podnikať lenže neviem presne v čom. Bývam na dedine má približne 250 obyvatelov, čiže malá dedinka a je na hranici :/ čo je dosť problém pretože tým dedinám čo sú niekde v strede medzi dedinami sa asi darí lepšie v podnikaní ako tým za ktorými je hneď madarsko....ako tá naša. Chcela som podnikať s kvetinárstvom ale o 2 dediny od nasej je jedno kvetinárstvo, ktorí sú už pravdepodobne milionári a oni by ma asi zlikvidovali kedže majú asi vyše 1000 obyv. ak nie viac. Ale rozmyslala som aj nad takým niečím ako kvetinárstvo spojené aj s umelými kvetmi, potrebami pre zvieratá, semienkami, potrebami do záhrady a tak. Ale neviem, či to má význam v takej malej dedine...máme tu len krčmu a potraviny. Dakujem za príspevky vopred :) pekný deň

papulka77

ja by som teda nepodnikala u nas na Slovensku... si predstav ze by ti sem tam niekto prisiel kupit kvety a ake mas odvody ktore si budes musiet platit sama... zamestnaj sa do normalnej roboty :)

Podnikatelka(buduca)

aceracer a kam do sveta?? Do Rakúska utierať rakúšanom s prepáčením rite? Alebo hore do severských krajín robiť upratovačku? Alebo niečo podobné v Nemecku? Nie po tom naozaj netúžim. Tí ľudia, čo to robia majú síce peniaze pretože za to dobre platia ale hrdí sú len tu na Slovensku, tam sú nič, obyčajní sluhovia a ja nechcem byť niekoho sluha... Takže nad týmto ani nerozmýšľam, nadrieš sa tam, rodinu vidíš 2 krát do roka a čo s toho, tie peniaze? Tss...

Vlastniť kvetinárstvo túžim už od malička, kvety mám rada a nikdy ma neunaví sa o ne starať. A ak by to nevyšlo len s predajom na dedine mohla by som sa predsa popýtať aj po reštauráciách, hoteloch, či nepotrebujú kvetinovú výzdobu alebo ponúkať v predajni ešte niečo čo potrebujú ludia celý rok ale ešte neviem prese čo ale niečo by sa možno našlo a od Uradu práce by som mala dostať nejaký ten príspevok finančný.

clementina

urcite to nema vyznam, pri tak malo obyvateloch z toho ani nevyzijes, ak tak, skus v tej vacsej dedine s 1000 obyvatelmi, konkurencie by som sa nebala.

0vecka

o je mozne... akurat mysli an to ze kolko aut tam mate? mate tam aj aspon 100 Aut? netusim za kolko nakupuje cerpacie stanice. ale si zober ze ak tam mate 100 aut ktore prejdu denne 50km so spotrebou dajme tomu 7l tak to mas 350l denne ak mas 10centov na liter zisk z predaja tak to mas 35EUR denne... teda imho sa to vobec neoplati...

Podnikatelka(buduca)

No naša dedina vôbec nejde na hlavný ťah...prejdu tam asi 2 autá denne. A teraz mi napadlo, čo tak pumpa (benzínka)? Dá sa to na dedine? To predsa potrebujú vždy všetci a ak by som dala o jeden dva centy nižsie ako je to v meste tak by sa to možno uchytilo nie? Od mesta sme 12 km vzdialený.

0vecka

nemyslim si ze tym spravis dieru do sveta... si zober ako casto kupuje niekto kvetiny? to tak max na pohreby svatby a to tiez len par kusov... imho je to tam maly trh na take nieco... este je otazne ci ide cez vasu dedinu hlavny tah a teda je ten trh tym padom vecsi...na tvojom mieste sa radsej specialiujem na nieco co potreebuju vsetci. Teda jedlo + alcohol. Imho aj na pohrebnu sluzbu je to tam moc male...