Podnikanie na dedine (250 obyv.)

Príspevok v téme: Podnikanie na dedine (250 obyv.)
Podnikatelka(buduca)

Dobrý deň :) Mám taký problém alebo teda nápad, že by som chcela začať podnikať lenže neviem presne v čom. Bývam na dedine má približne 250 obyvatelov, čiže malá dedinka a je na hranici :/ čo je dosť problém pretože tým dedinám čo sú niekde v strede medzi dedinami sa asi darí lepšie v podnikaní ako tým za ktorými je hneď madarsko....ako tá naša. Chcela som podnikať s kvetinárstvom ale o 2 dediny od nasej je jedno kvetinárstvo, ktorí sú už pravdepodobne milionári a oni by ma asi zlikvidovali kedže majú asi vyše 1000 obyv. ak nie viac. Ale rozmyslala som aj nad takým niečím ako kvetinárstvo spojené aj s umelými kvetmi, potrebami pre zvieratá, semienkami, potrebami do záhrady a tak. Ale neviem, či to má význam v takej malej dedine...máme tu len krčmu a potraviny. Dakujem za príspevky vopred :) pekný deň

Podnikatelka(buduca)

Alex_001 zloženie obce je asi také, že je tam viac starších obyvateľov ako mladších. Máme tu cykloturistiku. A za nami je Ipolytárnoc, lenže ja neviem po maďarsky takze podnikanie v maď. nepripada do uvahy ale dakujem

uspech zaruceny

Verejny dom by asi bola spravna forma podnikania pre taku dedinku. Ak tam mate dost kancov, tak staci nabrat zopar prsnatých dievcat , co vedia jojkat a achkat a uspech mas zaruceny.

simimisi

Ahoj Podnikatelka. :) Asi nikto ti tu neporadi, s cim by si mala podnikat a v com sa ti bude darit. Chcel by som ti ale povedat, aby si nepodliehala skepse a negativite a verila si v tom, co citis ze chces robit. Urcite pridu aj chyby a mozno aj nejake pady na zem, mozno to bude dost boliet, ale prave len tak sa mozes nieco naucit, co ti viac otvori obzory. A ak vytrvas vo svojom usili a budes si stale verit, raz sa ti nieco urcite podari. Mozno nie presne to, po com teraz tuzis, pretoze ta to mozno privedie k niecomu uplne inemu, ale rovnako ta to bude naplnat.
Co sa tyka dedinky s 250 obyvatelmi s prislusnou kupnou silou aka byva na slovenskych dedinach, tak rozbehnut nieco v takom prostredi sa podla mna da len ak tvoje sluzby budu cenovo dostupne, uzitocne a bude ich vyuzivat doslova cela dedina. Ako priklad mi napada wifi pripojenie na internet ktoreho by si bola sprostredkovatelom pre vasu obec a co by si dohodla napriklad so starostom a s obcanmi na nejakom obecnom zasadnuti, ci by o nieco take mali zaujem... Tak mozno nieco v tomto duchu. Alebo miniaturny obchod s lacnymi potravinami, kadernictvo, alebo mini drogeria... Kvetiny by si asi vyzadovali vacsi pocet ludi aby boli rentabilne, predsa len sa nekupuju kazdy den. Ak by si chcela predavat kvetiny, tak to lepsie predavat na roznych akciach priamo v terene napriklad ruze pre pariky apod, je to malo nakladove a funguje to. Alebo pestovat okrasne kvetiny pre restauracie a hotely ktore chcu mat na svojich stoloch kazdy den cerstve kvety. Tych moznosti je vela, treba sa pozerat okolo seba co potrebuju ludia ci firmy, ako sa to prelina s tvojimi schopnostami, moznostami a konickami, ako to vies premysliet, aka si odvazna, kolko si mozes dovolit zariskovat... Je to o skusani, uceni, trpezlivosti, risku, znasani strat, vediet sa pozviechat z padov a ist dalej.. zelam vela stastia. Ozaj a ak si v blizkosti hranic, urcite zahrn do zvazovania aj moznosti ktore ponuka ta oblast za hranicou. :)

Mesačný princ

Jasné, že to má význam ale potrebuješ nápad.

Takých ,,tuctových,, kvetinárstiev je ako maku, ako maku a pri toľkých obyvateľoch určite nepochodíš....

Ale krčma by mohla celkom super vynášať, ale isto tam nejakú máte. tak nič potom.

Ak by si bola tu kde bývam ja, tak mám vynikajúci nápad, no u nás v dedine je 6 500 obyvateľov cca a určite je to väčší dopyt.

Ale sem ti ten nápad písať nebudem, jedine, že by si chcela podnikať tu u nás :)

Alex_001

Dobrý večer,
v prvom rade skúste špecifikovať zloženie obyvateľstvo vo Vašej obci, príp. aká je to obec. Konkrétne mám na mysli okolie obce (napr. agroturistika, viniče, príp. aká časť Maďarska je za Vašou obcou). Ja tiež žijem na južnom Slovensku, ale každá obec má iné špecifiká a tak Vám skúsim poradiť.

Podnikatelka(buduca)

A v meste? Alebo v inej dedine? Myslite, že by sa to osvedčilo? Alebo mi skúste poradit v čom podnikať prosím.

Hodpodárová

Na dedine má každý roľu a na podnikanie sa vykašle. Pestuj zemiaky alebo zeleninu, a môžeš ich predávať.

0vecka

akoze imho podnikat na SK ma zmysel... ak si najdes odberatela v zahranici popripade vo vecsich mestach... akurat ze je to dost tazke a s kvetmi to pojde asi tazko