Otazka na CELEBRITU FB!

lara 3

celebrita facebooková- vďaka ti za rady. Ja si stále hovorím, že sa z toho musím dostať, tak uvidím či mi to vyjde. Aspoň že tebe sa to podarilo. ináč ja som tiež pribrala strašne najmä na zadku, stehnách, nohách, bruchu. Prsia takmer nič. a zrejme nemám ani tenké kosti, ale naopak hrubé. vyzerám tučne aj keď vážim menej. niektorí ľudia máme proste smolu v tomto.

Grét_a

Ja som tiež pribrala za jednu zimu. Predtým som bývala tenká, takže každý si ma zafixoval takú, ale keď som pribrala, tak každý jačí, že je to veľa. Ľuďom proste nevyhovieš.

tomas123456789

celebrita facebooková:teraz si nevysvetľuj moju otázku zle ale tebe tu platia za príspevky alebo to robíš z nudy?

celebrita facebooková

Ešte: teraz som na veľkosti XS/S. To chudnutie sa od istého času zastavilo a tam aj zostalo a menštruáciu mám pravidelne. Ale hovorím, nehladovala som, len som niektoré potraviny nahradila inými. Asi niečo vyše pol roka mi to trvalo, dať to z XL na S. Lieky neberiem žiadne a ani som nikdy nebrala, len v dávnejšej minulosti istý čas Rupafin na alergiu pár mesiacov. Ale ten nespôsobuje priberanie, aspoň u mňa. Priberanie spôsobujú psychiatrické lieky a lieky na štítnu zľazu a neviem, čo ešte...
Problém vidím aj v tom, že kto vidí chudého človeka, ten si automaticky myslí, že ten chudý by mal pribrať, no niekedy je človek chudý KVôLI TENKýM KOSTIAM a ja už ako dospelá do kostí nepriberiem a širšie kosti mať nebudem. Už len do tuku by som mohla pribrať, keby som chcela byť väčšia na objem a to zase nechcem. V čase tučnoty som mala aj vysoký cholesterol. Aj ten sa dal do poriadku po schudnutí. CHvalabohu. A tiež máme v rodine tetky, čo mi kážu pribrať, ale ja to beriem tak, že jedným uchom dnu a druhým von. Lebo kvôli tenkým kostiam vyzerám, ako vyzerám a keby som nebola NA OBJEM " príliš chudá", ale len "akurát", tak už by tu bol vysoký cholesterol a do budúcnosti riziko, že dostanem artrózu, čo má moja mama na kolenách už od 40tky, lebo bola celý život tučná, dokonca na tenkých kostiach nosila hrubú vrstvu tuku. A smutné je, že mi sama káže pribrať a pretvoriť ma na svoj obraz, ako keby nevedela, čo by to obnášalo. To je už jej problém, že nikdy necvičila a nechcela jesť zdravé jedlá, aj sladkosti si dopriala a ja na nej vidím niečo, čo sa mi nepáči, tak práve preto to nechcem po nej opakovať a nech si hovorí, čo chce. Lebo tie ostatné ženy, ktoré sú NA OBJEM "akurát" a nie "príliš chudé" ako ja, tak tie nemajú žiadnu vrstvu tuku na sebe a sú zdravé a nemajú ani vysoký cholesterol, teda to iba široké hrubé kosti ich robia takými, proste na objem väčšími odo mňa. Lenže toto v našej rodine veľa ľudí nechápe. Že keby som sa ja posnažila byť na objem tiež taká, tak už by tu bola hrubá vrstva tuku okolo tenkých kostí a vysoký cholesterol a artróza v 40tke. A také problémy si neprosím.

celebrita facebooková

lara 3: Ja som bývala vždy chudá, mám tenké kosti a nikdy som nemala sklony k priberaniu. Lenže niekedy po 25ke som strašne zatúžila byť tučná a mať na sebe hrubú vrstvu tuku, lebo som si myslela, že keď priberiem, tak budem mať väčšie prsia. Nemám nič, vypchávam si. Tak som začala žrať samé mastné, tučné, vyprážané, sladké, nehýbala som sa a vysedávala som pred telkou s chipsami. A vtedy to prišlo, že som za dosť krátky čas pribrala z 55 kg na viac ako 80, to asi z veľkosti S/M na veľkosť XL a doma som nosila mamine tepláky. Výsledok tohto zlého pokusu bol taký, že sa mi brutálne zväčšil zadok a stehná, ale trochu aj brucho a ruky v oblasti ramien a tvár. Ale prsia sa mi nezväčšili ani o jediný milimeter. Zaujímavé bolo, že na objem som nevyzerala nejako extra veľká, ale len taká "akurát", plus trošku pribratá. Lebo keď sa mi okolo tenkých kostí uložila najmä na zadku a na stehnách hrubá vrstva tuku, tak na objem to ešte stále nespravilo tak veľa, ako by spravilo u niekoho takého, kto má hrubé kosti a mal by rovnakú vrstvu tuku. Taký by s tou istou vrstvou tuku vyzeral oveľa tučnejší. Dlhá čierna sukňa vyzerala vtedy na mne najlepšie, lebo tie stehniská sa pod ňu schovali, prípadne čierne nohavice a nejaký dlhý pulóver, čo zakryje vnútorné stehná :) Ale podstatné je, že som sa v takom tele zle cítila. Niekde bolo treba pred obchodom, alebo pred činžiakom zdolať tri schody a ja z toho fučala ako parný valec. Bežné činnosti mi ťažko padali, napríklad zohnúť sa a zaviazať si šnúrku na topánkach, ale aj kráčať pešo a doniesť z obchodu ťažkú tašku, no bola to katastrofa, okrem toho som sa cítila byť otrávená z tej zlej stravy, hocikedy ma bolela hlava, bolo mi na grc a často ma aj po jedle prehnalo, strašne som prdela, no samé problémy. Tak som si našťastie včas uvedomila, že nechcem byť taká a nebudem už takto ničiť svoje telo. Tie veci okolo plynatosti, hnačiek a bolestí hlavy sa vysvetlili laktózovou intoleranciou a do kategórie intolerancií mi zapadla aj pšenica a mliečna bielkovina, tak som to prestala jesť kvôli svojmu zdraviu. Už bolo lepšie, ale ešte stále to nebolo ono, tak som sa začala vyhýbať aj konzervačným látkam, ovociu a všetkému, čo sladko chutí, lebo som si odpozorovala sama na sebe, že aj to mi robí problémy. Z ovocia zjem iba maliny, ríbezle, papáju. Ale malinovú marmeládu už nie, lebo niečo tam je, čo mi vadí (asi konzervačné látky) a potom ma z toho preženie. Problém mi robilo trvanlivé pečivo v sáčku. Ražný chlieb si dám, ale aby v ňom nebola primiešaná pšenica a ak áno, tak len veľmi málo a aby to nebol trvanlivý chlieb zo sáčku, ale normálny čerstvý. Salámu a šunku zjem, ale nikdy nekupujem tú balenú, ale len takú od mäsiara, že si tam dám nakrájať. Paštéty vôbec nejem, ani žiadne konzervy a zaváraniny, žiaden guláš v konzerve, žiadne rybičky z konzervy, nejem ani kečup a horčicu, a tak. Ale paradajky áno. Hlavnú zložku mojej stravy tvorí mäso, ryža a zemiaky, zelený šalát mám doslova každý deň, paradajky, paprika, reďkovky, uhorky, cukina, iné tekvicovité, ryžová múka, ale aj pohánková a prosová. Pohánkovú používam na pečenie a ryžovú pri varení. Pečiem iba koláče, také hrnčekové a zvyknem dať do nich ríbezle, asi tak 2x za mesiac si nejaký upečiem. Ďalej pohánkové instantné kašičky, prosové/pšenové a ryžové. V rámci výživových doplnkov vlákninu, chlorellu, spirulinu, občas nejaký vápnik, omega 3, vitamín C. Pijem iba vodu, minerálku a nesladené bylinkové čaje, občas kávu. Sladkosti žiadne, lebo sú nezdravé a idú zbytočne príliš do peňazí. Malé množstvo pšenice znesiem, ale napríklad z mlieka neznesiem ani malé množstvo. Takže mlieko je môj najväčší nepriateľ, ktorého som sa vzdala úplne a toto mi zostane už asi navždy. No na druhej strane čaj Rooibos obsahuje vápnik, tak si ho aj takto vynahrádzam. Pri varení skôr mäso na šťave, aby to nebolo príliš mastné, lebo od mastného by ma prehnalo.
...Cvičenie: 15 až 20 minút denne, vždy po zobudení ráno nalačno po vypití asi dvoch pohárov vody: kliky, drepy, drepy s výskokmi, brušáky, chrbťáky a riťáky :) Na začiatku, kým som nevládala veľké kliky, tak som ich cvičila tie na kolenách. Po niekoľkých týždňoch som už zvládla aj veľký klik. S elastickým pásom cvičím taký cvik, že postavím sa do stredu, do jednej ruky chytím jeden koniec a do druhej druhý a striedavo krčím a vystieram ruky v lakťoch. To pomáha na biceps. Kliky zase najskôr na triceps. Okrem toho pridám to isté aj s činkami. Potom nasledujú brušáky a drepy s výskokmi. Po nich cvik na chrbát: ležím na bruchu a robím rukami niečo také, ako keby som plávala vo vode. Potom si zaseknem nohy pod nábytok, založím si ruky za hlavu a dvíham chrbát: opak brušákov. Zase drepy s výskokmi a riťáky: ležím na chrbte, nohy pokrčím v kolenách a chodidlá zostanú na zemi. Dvíham zadok s bruchom, pričom lopatky a ramená zostávajú na zemi. Ďalší cvik na zadok: kľaknem si na kolená, chytím sa rukami nejakého nábytku, napríklad stola alebo okennej parapety a jednu nohu pokrčenú v kolene dvíham do boku. Potom druhú. Potom to isté, ale s vystretou nohou. A s druhou. Potom to isté, ale nie z kľaku, ale zo sedu. Ďalší cvik: dáme sa na štyri, ako keby sme chceli začať mačací chrbát, ale začneme niečo iné: jednu nohu pokrčenú v kolene dvíhami dohora. Potom druhú, Potom to isté s vystretou nohou a s druhou. Zase drepy s výskokmi. Na lýtka: chytíme dvojkilové činky, stojíme a dvíhame sa na špičky. Potom strečing. Koniec. Až potom idem jesť. Človek má dobrý pocit, že si to odcvičí ráno a potom už pokoj. Občas zájdem na plaváreň. Chodievam sa aj bicyklovať, niekedy behať. Vlastne beh som nedávno vymenila za bicykel, lebo som sa presťahovala a tam, kde teraz bývam, chodí po hrádzi veľa psov a ja sa ich bojím, ide väčšinou o bojové plemená, samozrejme bez košíka, lebo ich tam majitelia chodia cvičiť a aportujú tam s nimi. Keby bolo po mojom, tak by som vyhradila úsek pre športovcov, kam by mali tie hovädá prísny zákaz vstupu. Nemám kde behať, ale keď som na bicykli, tak sa ich nebojím.

pomocnica

lara 3-Trochu prehľadaj toto fórum(hľadaj témy o chudnutí) a celebrita facebooková tu má asi v 2 témach napísané. :)

A áno, má zmysluplné názory.:)