Rodičia mi stále chodia do súkromia

Príspevok v téme: Rodičia mi stále chodia do súkromia
paťo99

Ahojte. Mám 16 rokov. A som zúfalý pretože už dlhú dobu mi rodičia stále chodia zasahujú do súkromia. Keď som v škole alebo niekde vonku tak mi stále idú do izby ( hlavne mama) a prehrabujú mi veci. Stále to robia a niekoľko krát som ich pri to aj prichytil. Ja neviem čo tam hľadajú ale nič také tam nenájdu. Minule som si odložil peniaze z brigády asi 100€ do obálky a ukryl v izbe a prišiel som domov a obálka bola vonku pohodená na stole a peniaze rozhádzané. Veľmi mi to vadí pretože to robia stále a už som z toho zúfalý. Niekedy je mi aj do plaču keď prídem a celá skrinka prechádzaná hore nohami. Ja naozaj neviem čo robiť keď sa snažím mame niečo povedať tak som ja ten zlý lebo že vraj papulujem. Prosím Vás poraďte mi čo mam robiť.

Kejty1

Neprejde ani časom, viem to z vlastnej skúsenosti.
Ja som už vysokoškoláčka a u nás je to takto už roky. Nikdy som nebola problémová, učila som sa perfektne, nevymetala som diskotéky, nepila som, nefajčila, väčšinu dňa presedela nad knihami a od 16-tich som si privyrábala brigádami v cestovnej kancelárii, alebo som prekladala neúradne dokumenty.
Keď som nebola dlhšie doma, tak mi naši prehrabali veci, neskôr bol otec doma, lebo prišiel o prácu a jeho záľuba bola práve v tom, že sa mi hrabal vo veciach a neskôr mi aj bral peniaze čo som mala odložené. Keď som to povedala pred mamou, tak sa zastala ešte otca. Neskôr mi prehrabávali izbu už obaja a nakoniec to dospelo k tomu, že ak som si skryla peniaze dozadu do peňaženky, tak mama mi vybrala aj tie. Otec mi bežne prezeral telefón, dokonca sa mi stalo, že som mala priateľa, chodili sme spolu asi 5 mesiacov, ale domov som ho zatiaľ nezobrala, tak otec ho zavolal a chcel sa s ním stretnúť. Stretli sa a na 2 týždne sme sa rozišli.
Na rok končím VŠ, bývam doma, lebo mám VŠ v mieste bydliska, takže je to to isté. Po roku určite odídem z domu, lebo tieto praktiky neznášam.

kafe

nuž, asi iné ako ignorovať to, ti neostáva. Sa ich spýtaj, či hľadajú Jánošíkov poklad či čo. Alebo nech si po sebe aspoň upracu, lebo ten bordel čo ti narobili po nich upratovať nebudeš. Proste začni si z toho robiť prdel. V banke si založ účet a peniaze nechávaj na účte.

Aj rodičia sú len ľudia a robia chyby. Boja sa, preto ťa kontrolujú. Neveria ti. ALE ĽUBIA ŤA. Tak to skús trochu prekusnúť, buď stále slušný, zodpovedný, normálny chalan, čo doma poprace, navarí, pomôže s čím sa dá... a keď im rázne po x-tý krát povieš: - Mám právo na svoje súkromie. Učím sa dobre, nepijem, neklamem, brigádujem, doma porobím všetko čo odo mňa chcete, som slušný, tak aspoň trochu vďaky z vašej strany by som si zaslúžil. - možno pochopia, že ano, mohli by ti veriť. Ale moc sa na to nespoliehaj, asi budeš musieť skôr odísť z domu ako čakať, že sa niečo zmení. Vydrž to, ono to prejde.

Joleen

Zozen si kluc s kt mozes dvere zamykat a nechaj si ho len ore seba pokial je to mozne ked turo moznost nemas tak im to oovedz aby sa v tvojom súkromí nehrabali pretože ani ty sa im nehrabes v ich súkromí